Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan şi candidat PNL la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, a afirmat că noul primar al municipiului reşedinţă de judeţ este Florin Birta, actualul viceprimar şi liderul organizaţiei PNL Oradea, relatează Agerpres.

Ilie BolojanFoto: Hotnews

"Este cert că domnul Florin Birta a câştigat alegerile, dată fiind situaţia din Oradea, şi aşteptăm votul la Consiliul Local şi Consiliul Judeţean în aşa fel încât să putem face alte declaraţii", a declarat, pentru AGERPRES, Ilie Bolojan.

Alături de primarul Bolojan şi echipele lor de campanie, Florin Birta a transmis un mesaj pe facebook tututor alegătorilor orădeni.

"Mulţumesc celor aproape 70.000 de orădeni care s-au prezentat la aceste alegeri. Procentul prezenţei la vot este de aproximativ 37%, sensibil mai mic decât acum 4 ani, când a fost 39%. Din punctul meu de vedere, este un procent bun de prezenţă la vot, având în vedere şi condiţiile de pandemie. Vreau să le mulţumesc tuturor. Consider că este o prezenţă bună pentru că m-am uitat şi la prezenţa din mediul urban pentru municipiile reşedinţă de judeţ din jurul Oradiei - Cluj, Timişoara, Alba, Sibiu - sunt prezenţe aproximativ egale cu cele din municipiul nostru. După anunţarea rezultatelor oficiale, vom face mai multe declaraţii", a declarat Florin Birta.

Potrivit paginii sale de facebook, Florin Birta (PNL) ar fi câştigat, conform unui sondaj exit-poll, cu 45% din voturi, urmat de Emilian Pavel (PSD), cu 17%, Cseke Attila (UDMR) - 15% şi Ioana Mihăilă (USR PLUS) - 11%.

Bolojan a mulţumit tuturor alegătorilor din Bihor care s-au prezentat la vot, precum şi tuturor celor care au fost implicaţi în secţiile de votare.

"Prezenţa în judeţ în afara Oradiei a fost mai bună, ajungându-se la o medie care depăşeşte 50%, o prezenţă apropiată de cea din 2016. În comune este destul de diferită, sunt comune cu peste 70%. Dar în afara Oradiei, în general, depăşeşte 50%. În afara unor incidente pe care dvs le-aţi prezentat, în general procesul de vot s-a desfăşurat corect, în linii mari nu au fost probleme majore, doar unii dintre candidaţi au forţat limitele. Probabil că în anumite comunităţi prezenţa flotanţilor, dacă scorurile au fost strânse, va influenţa scorurile", a spus Bolojan.