Traian Băsescu a declarat duminică seară că PMP a dovedit că este ”cel mai mare partid din partidele mici și va fi și mai mare” și speră că Nicușor Dan va fi un primar care să nu spună că e în proces cu primăria Capitalei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Bine că a plecat doamna de la Voluntari... și câți bani a dat săraca”, a declarat Traian Băsescu care a atacat mai mulți jurnaliști.

Traian Băsescu consideră că PMP „nu poate să fie decât mulțumit” de rezultatul alegerilor locale din București, unde este cotat cu un scor de 8,6% și a afirmat că PNL va trebui „să dea o bătălie cu USR” după scorurile obținute la Consiliul General al Capitalei.

„PMP nu poate sa fie decât mulțumit. Am realizat scorul de la europarlamentare, ne-am fi dorit mai mult, dar suntem mulțumiți că nu am ajuns ca partidul lui Tăriceanu la 1,5, și Ponta la 1%”, a spus fostul președinte, care l-a felicitat pe Nicușor Dan, „noul primar al Bucureștiului”.

„Am văzut că doamna Firea speră ca spre dimineață se schimbă (rezultatul). Nu, aici e treaba sigură, nu e ca la Geoană. Duceți-vă acasă, doamnă, la copii. Sau la trustul lui Voiculescu, să mai transferați niște bani de la Crescent”, a continuat acesta.

Băsescu s-a întrebat despre ce victorie a PNL se poate vorbi în București, în condițiile în care liberalii, cu „17%, au noroc ca i-a luat Barna la subsuoară”.

În opinia sa, în aceste condiții, Ludovic Orban va trebui să constate că „trebuie să dea o bătălie cu USR”.