Gabriela Firea susține că rezultatele exit-poll-urilor "nu înseamnă că avem deja învinși și învingători": "Tradițional, spre dimineață vom ști rezultatul real al alegerilor". Ea se declară convinsă că majoritatea bucureștenilor i-au dat un vot de încredere, iar de mâine trebuie să se reapuce de treabă. Actualul primar al Capitalei a susținut aceste declarații în sediul PSD din Băneasa, singură, intervenția fiind transmisă pe pagina sa de Facebook, în timp ce liderii partidului s-au aflat la sediul PSD din Kiseleff.

Gabriela FireaFoto: PMB

"Cu puțin timp în urmă s-au închis secțiile de vot, începe numărătoarea. Dimineaţă vom şti exact care este rezultatul real al alegerilor, cel puţin aşa s-a întâmplat în Bucureşti acum 4 ani. (...) Prin urmare, orice cifră care se anunţă în această seară, rezultate ale unor sondaje sau exit-poll-uri, nu au cum să fie cele oficiale. Sunt cifre rezultate ale unor sondaje de opinie. Bineînţeles, le luăm ca atare, dar asta nu înseamnă că avem în această seară deja învinşi şi învingători", a susținut Gabriela Firea.

Ea a acuzat o campanie electorală "urâtă și degradantă făcută de candidatul dreptei aproape unite” și "manipularea” făcută de partidele de dreapta în legătură cu Centura Capitalei, apa caldă sau poluarea: "Manipulări grosiere care vor fi decontate de ceio care nu au dorit să discutăm despre București, ci m-au asociat cu 10 august, cu care nu am avut nicio treabă, cu Ion Iliescu, cu Adrian Năstase și cu Liviu Dragnea”.

"Din păcate, au reuşit să-i convingă pe mulţi dintre cei care îşi iau informaţia doar de pe reţelele de socializare că eu aş fi capul răutăţilor în ceea ce priveşte furnizarea deficitară a apei calde. Vă daţi seama, eu ca primar general aveam interesul ca această livrare de agent termic să se facă la foc continuu, nu mi-aş fi făcut eu singură un rău”, a susţinut Firea.

Ea a mai spus că va susține o declarație de presă luni dimineață, după anunțarea rezultatelor oficiale ale alegerilor din Capitală: "Dacă ar fi să tratăm democraţia doar după sondaje de opinie sau exit-poll-uri atunci de ce ne-am prezenta la vot? Am organiza un sondaj sau un exit-poll şi atunci nimeni nu ar mai fi prezent la secţiile de votare, aşadar, declaraţia în legătură cu rezultatul oficial o voi face mâine".

Gabriela Firea s-a declarat convinsă că a fost votată de majoritatea locuitorilor Capitalei care s-au prezentat la urne: "Eu sunt convinsă că majoritatea bucureştenilor prezenţi astăzi la vot mi-au dat un vot de încredere, iar de mâine trebuie să mă duc din nou la muncă, să pun, cum se spune, osul la treabă cu şi mai multă motivare şi energie, iar în caz contrar sunt acelaşi om demn, implicat”.

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a obținut 47,2% din voturi la alegerile ​​locale de duminică, în timp ce actualul primar general, Gabriela Firea, ar avea 39% din voturi potrivit rezultatelor exit-poll CURS-Avangarde anunțate la ora 21.00 pentru ora 19.30.