Marcel Ciolacu a susținut duminică seară că PNL se află pe locul al treilea în Capitală, în urma alegerilor locale, iar PSD este pe primul loc "la votul politic”, dublându-și rezultatul de la alegerile europarlamentare. Întrebat care va fi viitorul Gabrielei Firea în PSD, Ciolacu a susținut că voturile nu s-au numărat şi că aceasta "este un politican de excepţie şi locul său e în prima linie a PSD”.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

Marcel Ciolacu a susținut o conferință de presă la sediul PSD din Kiseleff, alături de Paul Stănescu, Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu, în timp ce Gabriela Firea a fost singură în sediul PSD din Băneasa.

"Vreau să vă reamintesc că am dublat votul politic la Bucureşti de la ultimele alegeri europarlamentare. Acest lucru arată foarte clar că PNL, care se află pe locul 3 ca şi vot politic din Bucureşti, a fost sancţionat de bucureşteni pentru haosul din pandemie, pentru hoţiile din pandemie, pentru umilinţa la care au supus pensionarii, copiii, mediul de afaceri şi, nu în ultimul rând, medicii (...) Cred că cei mai sancţionaţi dintre toţi sunt PNL-ul şi domnul Orban în mod evident”, a susținut Marcel Ciolacu.

El a felicitat-o pe Gabriela Firea pentru campania electorală, pentru "determinare” şi pentru că a ales "cea mai grea cale - aceea de a face campanie electorală doar pentru bucureşteni”. Ciolacu a susţinut că Firea a refuzat orice fel de "joc sau troc” politic în campania electorală pentru aceste alegeri.

"În primul rând, nu ştim dacă doamna Gabriela Firea a pierdut. Aşteptăm rezultatele finale. Sunt ferm convins că vom avea un Consiliu Politic Naţional şi vom discuta aceste probleme. Doamna Firea este un politician de excepţie, iar locul dânsei e în prima linie în PSD, chiar dacă a câştigat, chiar dacă a pierdut", a spus Ciolacu, la sediul central al PSD, întrebat dacă Firea va fi sancţionată pentru scorul de la alegeri.

El a susținut că Gabriela Firea a rămas la sediul său de campanie şi nu a venit la sediul partidului pentru că "aşa este corect": "Şi eu dacă aş fi fost în locul doamnei Gabriela Firea aş fi rămas alături de echipă să aştept numărătoarea votului. Am vorbit cu ea toată ziua şi eu i-am recomandat să rămână la sediul de campanie să aştepte numărătoarea voturilor. Doamna Firea a ales calea cea mai grea, aceea de a se lupta cu o dreaptă unită. Era normal să fie un scor foarte strâns. A refuzat orice fel de joc politic şi orice fel de troc politic. (...) După votul bucureştenilor, PNL nu mai are ce căuta la guvernare".

Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a obținut 47,2% din voturi la alegerile ​​locale de duminică, în timp ce actualul primar general, Gabriela Firea, ar avea 39% din voturi potrivit rezultatelor exit-poll CURS-Avangarde anunțate la ora 21.00 pentru ora 19.00.