​Primarul Capitalei Gabriela Firea, candidat al PSD pentru un nou mandat, a votat duminică dimineaţă, mergând la secția de votare chiar înainte de deschiderea urnelor, deși PSD anunțase că va vota la ora 10.00. Ea a susținut că a votat "cu gândul la toţi copiii, tinerii şi adulţii din Bucureşti" şi că "oamenii trebuie să fie pe primul loc". Candidatul dreptei la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a votat "cu sete", spunând că vrea să scoată din primărie "caracatița de interese" și că "această competiție electorală este una între adevăr și minciună, între cinste și corupție".

Nicusor Dan si Gabriela FireaFoto: Colaj foto

11.47Clotilde Armand: Cine nu votează nu are dreptul să se plângă, nici în stradă sau pe Facebook, că lucrurile merg rău

11.30 Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a votat, duminică, pentru schimbarea administraţiei locale şi pentru schimbarea mentalităţii, considerând că această zi este cea "care va aşeza lucrurile" în societatea românească. El a votat la secţia amenajată în incinta Şcolii profesionale speciale "Sfânta Ecaterina" din Huşi.

Ministrul Sănătăţii a spus că aşteaptă de la cetăţeni să respecte regulile impuse de pandemie: "La secţia de vot am văzut că se respectă aceste reguli şi m-am bucurat că suntem la unison parteneri într-un moment greu. Acest parteneriat trebuie să rămână pe tot parcursul, pentru a reuşi să gestionăm sezonul rece, un sezon în care ne aşteptăm şi la alte patologii. Eu cred că fiecare în parte şi cu toţii împreună putem trece peste acest moment greu. Rămâne doar să respectăm regulile".

11.16 Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a votat duminică în satul său natal, Cârța, județul Harghita, și i-a îndemnat pe maghiarii din România să meargă la vot pentru că procedura se desfășoară în condiții de siguranță: "Să dăm dovadă de unitate și astăzi. Numai așa vom fi o comunitate puternică. Să nu fim comozi, să fim solidari. Să mergem la vot chiar dacă primarul maghiar nu are un contracandidat în localitatea noastră, pentru că soarta întregului județ poate depinde și de votul nostru”.

11.11Dan Barna a votat "pentru oameni noi în politică"

10.00 Preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, ministru al Muncii, spune că a votat la alegerile locale de duminică pentru "un Bucureşti curat" şi cu gândul că a venit momentul să fie adusă competenţa în administraţie.

9.45 Copreşedintele USR - PLUS, Dacian Cioloş, a declarat duminică, la Zalău, că este foarte important ca cetăţenii să voteze deoarece de opţiunea lor depinde ce se va întâmpla în comunităţile locale în următorii ani. El a spus că, din punctul lui de vedere, sunt create condiţii pentru un vot în siguranţă.

9.30 Președintele Klaus Iohannis a mers singur la secția de votare și a votat la București: "Azi ne alegem primarii, conducerea județelor. Este foarte, foarte important să mergem la vot, să nu lăsăm pe alții să decidă în locul nostru (...) Este foarte important să ne uităm bine la candidați și să-i alegem pe cei care pot face ceva pentru comunitate. De ei depinde cum arată spitalul, școala, (...) dacă parcurile sunt bine întreținute. Deci, vă invit pe toți să mergeți la vot".

9.10. Nicușor Dan a mers la secția de votare împreună cu soția și cu fetița sa și cu Ciprian Ciucu, candidatul dreptei la Primăria Sectorului 6. "Aștept de mult votul ăsta și am votat cu sete, ca să scoatem din PMB o caracatiță de interese, de neamuri, de nași, de fini, de prieteni, care au ținut în subdezvoltare orașul (...) Am votat pentru un oraș cu un potențial extraordinar, cu oameni cinstiți, creativi (...) Competiția asta electorală este o competiție de valori, o competiție între adevăr și minciună, între competență și incompetență, cinste și corupție, o competiție între decență și superficialitate fudulă. Invit bucureștenii să iasă la vot și să dea un vot util care să pună Bucureștiul ăsta în direcția bună", a spus candidatul dreptei la Primăria Capitalei.

9.00 Traian Băsescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei, îi sfătuieşte pe bucureşteni să dea un vot "util pentru ei", pentru a schimba lucrurile în oraş.

"Am votat, cred că bucureştenii vor reuşi să dea vot util pentru ei. Deocamdată, televiziunile i-au sfătuit să dea vot util pentru partide. Eu îi sfătuiesc să dea un vot util pentru ei, să aleagă pe cel care poate schimba lucrurile în Bucureşti. Le doresc o zi bună bucureştenilor", a declarat duminică Băsescu, la ieşirea de la urne.

Fostul preşedinte a votat împreună cu soţia sa, Maria Băsescu.

"E condiția obligatorie ca bucureștenii să iasă la vot dacă vor să aibă un primar bun ca mine", a mai spus Băsescu.

8.55Marcel Ciolacu: "Sunt ferm convins că şi bucureştenii astăzi vor alege continuitatea şi vor alege oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă şi vor vota cu oamenii care au realizări şi care nu fac promisiuni. Cred că perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici astăzi să ia sfârşit în România".

8.45 Liderul PMP, Eugen Tomac: "Am votat astăzi pentru experienţă, pentru competenţă, pentru mai multă transparenţă şi cred că, chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte grea, trebuie să dăm dovadă de implicare şi să venim să votăm din convingere. Mi-aş dori foarte mult ca democraţia românească să nu mai sufere, exact aşa cum a suferit în această campanie şi este absolut esenţial să înţelegem că fiecare dintre noi are propria conştiinţă, are propriile convingeri".

8.43 Ludovic Orban, la coadă aproximativ 30 de minute ca să poată vota: Am votat pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăţi viaţa în comunităţile locale

8.22 Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei, după ce a votat: "Am votat cu gândul că bucureştenii au trăit un sentiment de frustrare pentru că au fost înşelaţi în aşteptările lor, neexistând o dezbatere electorală directă între principalii candidaţi, în aşa fel încât să putem fiecare să ne prezentăm propunerile pentru dezvoltarea marilor probleme cu care se confruntă oraşul, mă refer la termoficare, la trafic, printre altele şi propunerile privind modernizarea şi dezvoltarea de perspectivă a oraşului în următorii 20 de ani. Sper ca cetăţenii să fi tras învăţămintele necesare şi să voteze pe cale de consecinţă". El a spus că nu a fost aglomerație la secția de votare și că totul a fost foarte bine organizat.

Gabriela Firea a mers la vot înainte de ora 7.00 și a așteptat deschiderea secției de votare, deși PSD anunțase ca va vota la ora 10.00. Întrebată de ce votează atât de dimineață, ea a răspuns: Întotdeauna m-am trezit cu drag dimineața. Momentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea.

"Am votat dis-de-dimineaţă. Mă bucur că am ajuns şi de această dată să fiu primul votant din această secţie. Am votat cu gândul la toţi copiii din Bucureşti, la toţi tinerii, la toţi adulţii şi la bunicii noştri. Toţi sunt foarte importanţi. E adevărat, ne dorim cu toţii investiţii în infrastructură, de asemenea, combaterea poluării, investiţii foarte mari, pentru că s-a simţit nevoia şi în această perioadă de pandemie, în toate spitalele, în şcoli, dar cei mai importanţi sunt oamenii", a susținut Firea

Întrebată ce va face luni, în prima zi după alegeri, Gabriela Firea a susținut că va merge la muncă.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, candidat PSD la Primăria Sectorului 3, a susținut, după ce a votat, că a votat pentru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei şi "pentru a ţine cât mai departe de banul public complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu".