Preşedintele şi locţiitorul unei secţii de votare din Măicăneşti au demisionat, sâmbătă seara, după ce s-a constatat că ştampilele care urmau să fie folosite în procesul electoral prezentau urme de tuş, au informat reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea.

Stampila votFoto: Agerpres

"În secţia de votare de la Şcoala Gimnazială Măicăneşti au fost constatate nereguli privind unele ştampile de vot. Poliţia a intervenit acolo după ce a fost sesizată prin 112. În urma acestor probleme, preşedintele şi locţiitorul secţiei de votare şi-au anunţat intenţia de a demisiona, deocamdată verbal, deoarece, conform legii, aceste situaţii sunt soluţionate de AEP (Autoritatea Electorală Permanentă - n.r.)", a declarat, pentru Agerpres, preşedintele BEJ Vrancea, Dănuţ Ene.

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, aceeaşi situaţie privind ştampile care ar fi fost folosite s-au înregistrat şi în alte două secţii de vot din aceeaşi comună.

"La data de 26 septembrie, IPJ Vrancea a fost sesizat prin apel 112 cu privire la faptul că la secţia de votare nr. 201 Măicăneşti, cu ocazia desigilării materialelor înaintate de către Biroul Electoral de Circumscripţie Nr. 32 către secţia menţionată, membrii comisiei au constatat faptul că ştampilele ce urmează a fi folosite la procesul electoral prezintă urme de tuş, existând suspiciunea că acestea ar fi fost folosite. Ulterior, aceeaşi situaţie s-a constatat la secţiile de votare numărul 204, respectiv 206, din aceeaşi comună. Imediat, o echipă operativă din cadrul IPJ Vrancea a fost direcţionată pentru verificarea celor sesizate", a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache.

Preşedintele şi locţiitorul său din secţia de votare de la Măicăneşti au fost înlocuiţi între timp.