Președintele PSD Marcel Ciolacu îl amenință pe Ludovic Orban cu plângeri penale pentru că premierul ar fi participat la întâlniri electorale, sâmbătă, în Giurgiu și Dâmbovița, după ce campania electorală a luat sfârșit.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

Președintele PSD a declarat, sâmbătă, că are dovezi în privința participării ilegale a premierului la întâlniri electorale la Dâmbovița și Giurgiu.

„Este inadmisibil ca un prim-ministru al unei țări europene să încalce legea cu bună știință și să se afle în campanie electorală după ce campania electorală a luat sfârșit ieri (vineri – n.r.) la orele 24. S-a deplasat în două județe, în Dâmbovița și Giurgiu, s-a întâlnit cu candidați și cu primari, au făcut întâlniri electorale. Avem documente și dovezile necesare, atât filmări, cât și poze. Niciodată nu s-a întâmplat în România așa ceva. Această disperare a domnului Orban și a Partidului Național Liberal că vor pierde alegerile locale i-a dus să încalce legea. Vom depune plângeri penale la DNA pentru acest fapt”, a spus Ciolacu, citat de Mediafax.

Acesta a afirmat că plângerile penale vor fi depuse la Dâmbovița și Giurgiu, de către președinții organizațiilor PSD din teritoriu.

Potrivit președintelui PSD, „niciodată în România nu s-a întâmplat așa ceva: ca primul ministru în exercițiu să meargă în campania electorală după ce campania electorală a luat sfârșit”. De asemenea, PSD a sesizat și AEP despre faptul că sâmbătă ar fi fost folosite de către PNL niște platforme online, pe Facebook, după ce campania electorală a luat sfârșit. „Până acum sunt patru sau cinci platforme online sponsorizate de către Partidul Național Liberal care astăzi (sâmbătă – n.r.) au fost folosite după ce campania electorală a luat sfârșit”, a mai spus Ciolacu.