Cu elicopterul pregătit și primăria închisă de azi până duminică, Elena Ceaușescu lansează ultimele fake-news-uri pentru București, spune candidatul Nicușor Dan despre ultima intervenție a contracandidatei sale, edilul Gabriela Firea. ”Aflăm că bucureștenii au avut apă caldă și, dacă nu au avut, e vina lui Klaus Iohannis și a tuturor guvernelor”, continuă candidatul susținut de PNL și USR-PLUS. De cealaltă parte a baricadei, Gabriela Firea a susținut că PNL şi USR ”au încercat” să îşi înveţe membrii din secţiile de votare să anuleze voturile mele.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cu elicopterul pregătit și Primăria închisă de azi până duminică, Elena Ceaușescu lansează ultimele fake-news-uri pentru București”, spune Nicușor Dan, într-o posatre pe Facebook.

”Chiar în aceste momente, în disperarea de final de campanie, într-o emisiune de televiziune, cabinetul numărul doi în PSD, Gabriela Firea, revarsă râuri de minciuni, invenții absurde și elucubrații, într-un spectacol al fabulației absolute. Aflăm că bucureștenii au avut apă caldă și, dacă nu au avut, e vina lui Klaus Iohannis și a tuturor guvernelor, iar despre mine puteți afla că am terorizat un oraș întreg.

La tot acest spectacol de fake-news contribuie din plin și televiziunea de casă a tovarășei, Antena 3, care reia pasaje dintr-o dezbatere electorală din 2016, fără a specifica pe ecran anul în care se desfășura. După ce a refuzat cu obstinație o dezbatere, iată că Firea și-a comandat o reluare din 2016, la Antena 3. Așa ceva este complet ireal. Nu există decât o soluție ca să scăpăm de această mascaradă continuă, de această farsă grotescă fără limite: votul de peste 2 zile. Altfel, Caracatița de Voluntari Firea-Pandele va continua să subjuge orașul și să-l distrugă.”, a reacționat Nicușor Dan.

Acuzațiile lui Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că PNL şi USR "au încercat să îşi înveţe membrii din secţiile de votare să anuleze voturile" sale şi ale celorlalţi candidaţi ai PSD.

"Am primit informaţii că, la câteva dintre şedinţe, li s-a arătat o modalitate prin care, purtând mănuşi şi lipind pe un simplu deget o mică ştampilă din cauciuc, poţi să murdăreşti buletinul de vot de asemenea manieră încât să pretinzi că trebuie să fie anulat", a susţinut Firea, citată de news.ro.

Firea a mai susţinut că are dovezi că reprezentanţi ai conducerii Poştei Române au chemat angajaţi la masă şi le-au cerut să voteze candidaţii PNL-USR, promiţând majorări salariale şi făcând presiuni. Edilul care încearcă să obținuă al doilea mandat la București spune că instituțiile statului ar trebui să verifice toate aceste informații.