Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a încurajat oamenii să meargă la vot, pe 27 septembrie, susţinând că nu există riscul de îmbolnăvire în ziua alegerilor, dacă sunt respectate regulile sanitare, transmite Agerpres.

Kelemen Hunor in studioul HotNews.roFoto: Hotnews

"Am văzut că în acele ţări unde din februarie până astăzi au fost alegeri a existat un absenteism un pic mai accentuat decât în alte perioade, dar era la începutul pandemiei. Noi spunem în felul următor: mergeţi la vot! Pentru sănătatea voastră nu există un risc mai mare decât în momentul în care te duci să cumperi o pâine sau lapte sau bei o bere cu prietenii, pe terasă.

Câteva minute în secţia de votare nu te îmbolnăvesc, dacă respecţi regulile sanitare propuse, recomandate, impuse de specialişti, nu de oameni politici, de specialişti. Şi, de aceea, nu există riscul de a te îmbolnăvi în ziua alegerilor, dacă respecţi regulile", a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută la Miercurea Ciuc.

El a punctat faptul că participarea la vot este importantă, întrucât este nevoie ca autorităţile locale să aibă legitimitate.

"E nevoie să avem legitimitate la nivelul autorităţilor locale, legitimitatea se asigură prin prezenţă la vot. Fiindcă, la nivelul autorităţilor locale se decid lucruri extrem de importante pentru fiecare om, pentru fiecare familie. Sunt anumite chestiuni pe care noi nu le putem schimba. Nu putem opri această pandemie, nu putem decapita virusul, nu putem spune nici măcar când va fi un vaccin, dar sunt anumite lucruri care depind de noi. Depinde de noi cine va conduce localitatea, cine va conduce judeţul şi să mergem cu mare responsabilitate şi cu mult curaj să votăm pe 27 septembrie. (...) Vreau să încurajez pe fiecare om, pe fiecare cetăţean din judeţ şi din ţară să meargă la vot. Respectând regulile, nu vor exista riscuri pentru niciun om", a arătat preşedintele Uniunii.

Acesta a ţinut să adauge că este important ca ţara să funcţioneze şi nu se poate renunţa la alegeri.

"Condiţiile sunt speciale, condiţiile sunt binecunoscute şi este important să funcţioneze ţara. Nu putem să oprim ţara, nu putem să renunţăm la democraţie, nu putem renunţa la alegeri. Nu va renunţa nicio ţară din lume la alegeri din cauza pandemiei. Dar, fiecare ţară, aşa face şi România, încearcă să reducă riscurile, în campanie şi mai ales în momentul votării", a mai spus Kelemen Hunor.