USR PLUS București a depus, cu trei zile înainte de alegerile locale, o plângere penală împotriva Gabrielei Firea pentru abuz în serviciu în legătură cu darea în plată a Satului Francez către Costică Constanda, potrivit unui comunicat de presă al Alianței.

Gabriela FireaFoto: PMB

USR-PLUS afirmă că actualul primar a încercat în 5 ședințe de Consiliu General să obțină votul consilierilor pentru cedarea terenului respectiv, la o valoare mai mică decât prețul pieței, ceea ce ar fi însemnat o pierdere pentru municipalitate și un câștig necuvenit pentru Constanda.

”Însă aceasta nu este singura problemă. Acordul încheiat de Gabriela Firea și Costică Constanda încalcă legea pentru că prin el sunt dispuse despăgubiri mai mari decât sumele aprobate de CGMB pentru cheltuieli reprezentate de despagubiri civile aferente anului 2020. În plus, nu se poate adopta procedura de dare in plata cu privire la imobile ale unitatii administrativ teritoriale, deoarece instrainarea unor astfel de bunuri se poate face numai prin licitatie publica”, potrivit sursei citate.

”Darea în plată a Satului Francez era ultimul tun de mandat al Gabrielei Firea. Din fericire, l-am oprit la timp. Însă actualul primar trebuie să răspundă pentru Acordul ilegal pe care l-a încheiat cu Constanda. De 5 ori a încercat să treacă acest proiect. Ne-a amenințat, a încercat să ne intimideze, dar nu a reușit. S-a dovedit însă că noi am avut dreptate”, a declarat Ana Ciceală, lider de grup al consilierilor municipali USR.