​Președintele Klaus Iohannis susține că nu vede motive pentru o nouă perioadă de carantină. Cu un număr de infectări în creștere, șeful statului spune că respectarea regulilor sanitare poate duce la stoparea epidemiei.

Iohannis cu masca de protectieFoto: Presidency.ro

​„Nu văd motive pentru un așa numit lockdown, pentru o situație în care cetățenii sunt obligați să stea la domiciliu, dar vedem cum numărul de infectări e în creștere. Noi putem stopa răspândirea epidemiei dacă purtăm masca, evităm aglomerările, igiena mâinilor”, a declarat șeful statului miercuri.

Președintele a mai spus că e foarte puțin probabil să revenim la starea de urgență, având în vedere disfuncționalitățile apărute în economie. El și-a exprimat speranța că epidemia poate fi gestionată, având experiența măsurilor luate până acum.

„Starea de urgență trebuie să rămână ultima soluție, sper să nu mai ajungem acolo”, a mai spus seful statului.

Alte 1.767 de noi cazuri de COVID-19 au fost raportate în ultimele 24 de ore în România, fiind atins astfel un nou record. Cele mai multe cazuri noi de coronavirus - 1.713 - fuseseră raportate în 16 septembrie. Bilanțul a atins 116.415, potrivit datelor furnizate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică. De asemenea, în ultima zi s-au înregistrat alte 47 de decese, dintre care două la categoria de vârstă 20-29 de ani (ambele persoane sufereau de comorbidități) și trei la categoria de vârstă 40-49 de ani.