Camera Deputaților și Senatul se reunesc, marți, în ședință de plen comun pentru aprobarea rectificării bugetare. PSD a modificat ordonanța Guvernului în comisiile de specialitate astfel încât, Executivul ar putea fi obligat să crească pensiile cu 40% de la 1 septembrie și să majoreze salariile profesorilor în acest an.

PSD ParlamentFoto: INQUAM PHOTOS/GEORGE CĂLIN

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis luni ca ședința de plen comună pentru rectificarea bugetară să se desfășoare la ora 13.00.

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare. PSD a impus un amendament care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%.

De asemenea, tot la propunerea PSD s-a reintrodus creșterea salariilor profesorilor din acest an. De precizat este că Guvernul prin OUG privind rectificarea bugetară, a redus majorarea pensiilor la 14% și a amânat pentru anul viitor creșterea salariilor profesorilor.