​Liberalii s-au grăbit să se dezică de Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz Băi care și-a umilit fiica, anunțând că acesta nu e susținut de partid și este candidat independent. Că lucrurile nu stau așa o arată o înregistrare din urmă cu nici două săptămâni de la un eveniment electoral de la Bistrița, la care a participat și Ludovic Orban.

Traian OgagauFoto: Captura video

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, i-a îndemnat pe bistrițeni să-l voteze la Traian Ogâgău primar la Sângeorz Băi, fiind pus alături de ceilalți candidați liberali care pot schimba administrațiile și pe care se bazează planul național al PNL de reclădire a României.

Momentul poate fi găsit la minutul 4:19:

Traian Ogâgău își face campanie folosind însemnele PNL, la întâlnirile electorale echipa sa și chiar el purtând veste pe care scrie pe spate PNL, iar pe față numele său. Pe cuburile electorale apare alături de candidatul PNL la șefia Consiliului Județean, Stelian Doha.

Însemnele PNL sunt și pe coperta paginii de Facebook a lui Ogâgău.

Primarul din Sângeorz Băi a devenit independent din cauza unor probleme penale pe care le avea. El a avut un dosar penal după ce i-a dat pe semnătura sa tatălui său un teren pentru a-și pune niște stupi, fără a trece decizia prin consiliu. În primă instanță el a fost condamnat pentru conflict de interese la un an de închisoare cu suspendare. Într-un al doilea dosar el a primit tot un an cu suspendare, în primă instanță, pentru că a refuzat recoltarea de probe biologice după ce s-ar fi urcat băut la volan.

Șeful PNL Bistrița Năsăud a admis, joi susținerea pentru Ogâgău, chiar dacă acesta apare ca independent în scriptele oficiale pentru alegeri.