Venit la sediul PSD să afișeze „harta cumetriilor” din campania electorală, Nicușor Dan a ridicat tonul la reporterul Antena 3 care l-a întrebat despre înregistrarea apărută recent în spațiul public și dacă nu se gâdește să se retragă din cursă.

Nicusor Dan, în fata sediului PSDFoto: Captura video

El a refuzat să-i răspundă și i-a spus să le transmită șefilor săi câteva întrebări referitoare la afacerile de la Primăria Capitalei. Mai mult, Nicușor Dan a calificat înregistrarea drept „un fâs” despre care nu vrea să vorbească în campanie.

Schimbul de replici cu reporterul Antena 3:

În ultimele zile a apărut o înregistrare cu dvs. și sunt aduse acuzații destul de grave la adresa dvs., trafic de influență este acuzația care vi se aduce. Voiam să vă întreb dacă ați luat vreodată în calcul, după ce a apărut această înregistrare, să vă retrageți candidatura de la Primărie?

Eu vreau să transmiteți șefilor dumneavoastră următoarea întrebare: de câte ori au vorbit, pe post, de afacerea Parcul Verdi, de câte ori au vorbit pe post de consilierul Gocescu, al Primarului Firea?

Domnule Dan, vorbiți acum cu reporterul Mădălina Mihalache și nu cu un șef.

Da, vreau să transmiteți șefilor dumneavoastră aceste întrebări. De câte ori au vorbit, pe post, de consilierul Gogescu.

Dumneavoastră trebuie să-mi răspundeți mie, reporterul Mădălina Mihalache, nu șefilor.

Eu vorbesc ce vreau! De câte ori au transmis pe post afacerea Verdi și implicarea consilierului personal al Gabrielei Firea, domnul Gogescu, care i-a dat socrului lui, o jumătate de milion de euro. De câte ori ați vorbit de afacerea licitației trucate de tramvaie. 140 de milioane de euro.

Domnule, răfuielile cu conducerea postului, le aveți cu conducerea postului, acum vorbiți cu reporterul Mădălina Mihalache...

Da, sunteți un reporter, sigur că da! Transmiteți aceste întrebări.

Mie trebuie să-mi răspundeți la întrebări

Eu fac ce vreau!

Întrebările nu le adresează conducerea, le adresează un jurnalist, indiferent unde lucrează el

Da!

Eu vă întrebam de înregistrarea care a apărut în spațiul public...

Și eu vă întreb de cele 400 de hectare, spațiu verde, pe care, prin propunerea Primarului General Gabriela Firea, aceste spații verzi urmează să dispară să fie înlocuite cu spații construibile. Știți cât câștigă un om care are un spațiu verde...

(...) Trebuie să dați niște explicații legate de ce ați făcut dvs....

Eu sunt un om cu conștiința mea și dau explicații cui vreau eu. Eu vă întreb pe dumneavoastră, postul Antena 3 și văd un post asemănător, România TV.

Dumneavoastră sunteți în război cu presa?

Nu! Eu doar vă pun niște întrebări! De câte ori ați vorbit, pe post, de afacerea spațiilor verzi pe care, Primăria Capitalei, vrea să le transforme în spații construibile? Știți că un metru pătrat de spațiu verde costă 100 euro metrul pătrat? În urma acestei mișcări, costă 1000 euro, un metru pătrat. Faceți socoteala și înmulțiți cu 400.

(...)Există o înregistrare, niște acuzații la adresa dumneavoastră. O înregistrare care a apărut în toată mass-media. Nu există nicio publicație care să nu fi dat această înregistrare.

Stimată doamnă, am avut alaltăieri o conferință de presă!

Sunt niște acuzații foarte grave.

Asta apreciați dumneavoastră, eu apreciez că este un fâs această înregistrare dar, pe acest subiect, am avut alaltăieri o conferință de presă, cu toată presa, a fost și reprezentantul de la dumneavoastră și am dat toate lămuririle. Nu vreau să discutăm în această campanie de un fâs. Vreau să discutăm despre marile afaceri de corupție ale Primăriei.