[P] 33 de măsuri pentru Sectorul 2, în mandatul 2020-2024. Programul lui Onțanu

de     HotNews.ro
Miercuri, 16 septembrie 2020, 9:51 Actualitate | Politic


Neculai Onțanu
Foto: Neculai Onțanu
​Lumea în care trăim s-a săturat de scandalurile politice, de știrile rele de la televizor, de tensiunile artificial create în societate. Din 2016 și până astăzi, cei care au condus Primăria Sectorului 2 lasă în urma lor străzi și parcuri tot mai murdare, o comunitate fără programe sociale și culturale care să susțină nevoile și aspirațiile oamenilor, servicii comunitare care s-au îndepărtat tot mai mult de cei care susțin prin taxele lor bugetul Primăriei Sectorului 2.

Fiecare dintre voi aveți, pe bună dreptate, propriile nemulțumiri legate de gestionarea neprofesionistă și netransparentă a Sectorului 2 de către cei care au fost edilii sectorului, din 2016 și până în prezent. Împreună ne vom concentra pe ce avem de reparat și de (re)construit în Sectorul 2. Să lăsăm trecutul și pe edilii din 2016 la trecut! Să ne concentrăm pe proiecte realiste, pe fapte de viață care să ne facă pe toți mai buni și mai încrezători în forțele și talentele noastre!

Cele 33 de măsuri pentru Sectorul 2, în mandatul 2020-2024, publicate pe pagina web www.neculaiontanu.ro, sunt măsuri care acoperă cele mai importante probleme pe care cetățenii Sectorului 2 le-au semnalat de mai bine de un an.

PROGRAM DE GUVERNARE LOCALĂ

33 de măsuri pentru Sectorul 2, în mandatul 2020-2024


CURĂȚENIE & SALUBRIZARE

1. Distribuirea gratuită de pubele pentru cetățeni, în vederea sortării ecologice a gunoiului (hârtie, plastic, sticlă, etc). Implementarea colectării separate (fracții) a deșeurilor. Preluarea gratuită, fără taxă, de la cetățenii sectorului 2 a deșeurilor menajere. Înființarea/reamenajarea spațiilor comune, destinate colectării separate a materialelor reciclabile, pe fracții: biodegradabil, hârtie/carton, plastic, metal, sticlă.
2. Colectarea corespunzătoare a deșeurilor stradale şi spălarea tuturor străzilor.

AER ȘI APĂ

3. Execuția a 10 fântâni noi de mare adâncime cu apă potabilă pentru populație și repornirea celor 20 existente.
4. Dotarea cu instalații de purificare a apei și a aerului pentru fiecare grădiniță, școală, liceu și colegiu național din sectorul 2.
5. Realizarea unei rețele publice de 20 de cișmele stradale moderne.

INFRASTRUCTURĂ. DRUMURI ȘI PARCĂRI

6. Reluarea și continuarea proiectelor de infrastructură demarate de Primarul ONȚANU.
7. Realizarea a trei pasaje sub/supraterane la nivelul trecerilor de cale ferată (şos. Petricani; şos.Andronache; str. Baicului).
8. Realizarea de 2020 locuri noi pentru parcările de reședință. 9. Finalizarea reabilitării termice la toate blocurile de locuințe și începerea programului de reabilitare a locuințelor individuale din cartierele sectorului 2.

SECTORUL ECO

10. Amplasarea de garduri reflectante/absorbante de zgomot în jurul grădinițelor şi școlilor. Amplasarea unor sisteme moderne de monitorizare a calității aerului.
11. Refacerea, modernizarea și dotarea cu mobilier urban eco a tuturor parcurilor sectorului 2. Montarea de sisteme automate de udare a spațiilor verzi din parcuri și de pe aliniamentele stradale, precum și amplasarea de instalații pentru udarea copacilor pe timp de caniculă, în vederea prevenirii declinului lor biologic.

SIGURANȚA CETĂȚEANULUI

12. Repunerea și dezvoltarea, la sugestia locuitorilor sectorului 2, a Sistemului video integrat de monitorizare și de protecție a populației împotriva furturilor, actelor de huliganism și a altor infracțiuni.
13. Instituirea Programului ”Rondul de zi și de noapte” al Poliției Locale, cu dezvoltarea sistemului video pentru supravegherea spațiilor publice.

EDUCAȚIE, ÎNVĂȚĂMÂNT

14. Reluarea celui mai mare sistem de burse sociale și de merit pentru elevii Sectorului 2.
15. Instituirea Premiului “Excelență în Educație” pentru recompensarea performanțelor educaționale ale cadrelor didactice.
16. Realizarea proiectului ”Educația după școală”, pentru educația continuă a copiilor și ajutorarea familiilor cu program de serviciu, prin finanțarea centrelor de tip after-school în școlile din sectorul 2.
17. Distribuirea de tablete gratuite pentru elevii fără posibilități financiare.
18. Dotarea cu laboratoare IT, în cadrul școlilor, liceelor și colegiilor naționale pentru învățământul online, și cu platforme on-line pentru cadrele didactice.
19. Organizarea, în centrele sociale și culturale, a cursurilor gratuite de calificare și reformare profesională.
20. Redarea pentru locuitorii Sectorului 2 a Centrului Sf. Pantelimon și a celorlalte 6 centre sociale de recreere, de educație și de asistență medicală, cu toate activitățile care se desfășurau în acestea.
21. Reînființarea Parlamentului și Guvernului local al tinerilor din liceele și colegiile naționale din Sectorul 2.

PROGRAME SOCIALE

22. Înființarea unei bănci de alimente și de haine, constituită din și pentru donații, precum și din susținerea financiară a Primăriei Sectorului 2.
23. Reînființarea Grupului de voluntari, consilieri obștești, format din 2020 de cetățeni ai Sectorului 2.
24. Reînființarea serviciul Ambulanța Socială pentru asistența socio-medicală a persoanelor defavorizate.
25. Susținerea financiară a proiectelor, programelor și evenimentelor organizațiilor non- guvernamentale pentru următoarele domenii: social, educație, cultură și artă, științific, patrimoniu, ecologie, sportiv și spiritual. Susținerea financiară a proiectelor, programelor și evenimentelor pentru persoanele cu dizabilități, precum și a instituțiilor de educație dedicate persoanelor cu dizabilități.


CULTURĂ ȘI SPIRITUALITATE


26. Realizarea Programului Rezident CulturArt, program de burse și rezidențe pentru artiști și scriitori.
27. ”Ateliere pentru viață” – ateliere de artă și de terapii alternative pentru persoanele defavorizate cultural sau social.

FAMILIE

28. Construirea de 20 de creșe noi în toate zonele sectorului. Construirea și/sau achiziționarea de 2020 de locuințe sociale.
29. Construirea unui bazin pentru educație acvatică și hidroterapie pentru nou-născuți, copii, gravide și seniori.
30. Realizarea unor piste de biciclete pe malurile lacurilor din Sectorul 2.


SPORT ȘI SĂNĂTATE

31. Construirea a încă 10 săli de sport la școlile generale, liceele și colegiile naționale din sector.
32. Realizarea programului MobilSport în fiecare cartier al sectorului (exerciții fizice pentru copii, adolescenți și seniori). Realizarea programului ”Sport Anti-Bullying”, prin cursuri gratuite de jiu jitsu brazilian și de arte marțiale pentru copii și adolescenți.

ANIMALE DE COMPANIE

33.Asigurarea de spații publice pentru animalele de companie și construirea unui adăpost pentru animalele abandonate sau fără stăpân.

www.neculaiontanu.ro


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

2763 vizualizari

 • +13 (13 voturi)    
  Ati mai fost primar de ce v-am mai alege iar? (Miercuri, 16 septembrie 2020, 10:20)

  snowflake [utilizator]

  Domniule Ontanu ati mai fost primar (daca imi aduc eu bine aminte cel putin 3 mandate ati avut) De ce v-ar mai alege iar cetatenii sectorului 2 primar pentru ca proiectele dumneavoastra pentru sector sunt no doar subtirele dar lipsite de substanta si complet de fatada? Mai mult sunt atat de lipsite de fond incat ma intreb cum de nu le-ati facut deja atunci cand ati fost primar?
 • +5 (5 voturi)    
  Comparatie parcuri intre sectoare (Miercuri, 16 septembrie 2020, 12:53)

  luciannn [utilizator]

  Am avut intr-un weekend ideea de a mai vizita si parcuri din alte sectoare in afara de cele din zona noastra: Parcul Tineretului, Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4, Parcul IOR din Sectorul 3.
  Si am ales sa mergem in Parcul Plumbuita din Sectorul 2 de la domnul Ontanu... Iar dupa ce am trecut in 5 minute de o zona privatizata si data unor administratori de carusele, am dat de o alee ce ducea la lac, dar dupa cativa metri se bloca in niste boscheti si daramaturi... Si asa am renuntat la astfel de idei... si mergem tot la ale noastre...

  Daca nu ma insel domnul Ontanu este primar la Sectorul 2 de cateva mandate bune deja...
 • +6 (6 voturi)    
  De ce nu ai repornit cele 20 de fantani pana acum? (Miercuri, 16 septembrie 2020, 14:24)

  luciannn [utilizator]

  Intrebare pentru punctul 3:
  3. Execuția a 10 fântâni noi de mare adâncime cu apă potabilă pentru populație și repornirea celor 20 existente.

  - De ce nu ati repornit in mandatele pe care le-ati avut deja cele 20 de fantani de mare adancime existente?
 • +6 (6 voturi)    
  Leagane si parcari... (Miercuri, 16 septembrie 2020, 16:03)

  luciannn [utilizator]

  Am nimerit o data la un loc de joaca la dumneavoastra in sector. In acel loc de joaca erau doua leagane si un paznic. Un leagan era pentru copii cu nevoi speciale si un leagan pentru ceilalti copii. Paznicul avea un singur rol: acela de a impiedica copiii din acel loc de joaca sa se urce in acel leagan special.
  Efectul era ca in loc sa provoace bucurie unor copii cu nevoi speciale (care nu erau atunci in parc), provoca frustrare tuturor celorlalti copii din parc, care trebuiau sa astepte la un singur leagan si erau goniti de la al doilea leagan...

  Cum v-a venit o asemenea idee sa folositi proportia de 1:1 in aceasta situatie? Parcarile tot cu 1 loc normal + 1 loc special si cu un politist pentru dat amenzi sunt amenajate la dumneavoastra in sector?
 • 0 (0 voturi)    
  DE CE? (Joi, 17 septembrie 2020, 19:24)

  @Dem [utilizator]

  nu ati aplicat din aceste programe cat ati fost primar


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by