Partidele politice, alianţele politice şi electorale şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri şi nu au reprezentanţi în biroul electoral al secţiei de votare vor putea nominaliza pentru o secţie câte un singur reprezentant, precizează Biroul Electoral Central.

VotareFoto: Agerpres

BEC a adoptat, marţi, hotărârea privind procedura de acreditare a delegaţilor în secţiile de votare ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, informează Agerpres.

Conform deciziei, la toate operaţiunile efectuate de birourile electorale ale secţiilor de votare vor putea asista delegaţi ai partidelor politice, alianţelor politice şi electorale şi ai organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care participă în alegeri şi nu au reprezentanţi în secţiile de votare.

Acreditarea acestor delegaţi se face la cererea scrisă a conducerilor acestor partide, alianţe, organizaţii cu cel puţin două zile înaintea datei alegerilor.

Documentul de acreditare permite titularului să asiste la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6.00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării de către membrii biroului electoral al secţiei de votare a procesului de constatare a rezultatului votării în secţia de votare. Acreditarea este valabilă doar însoţită de un act de identitate al titularului, mai prevede hotărârea.