Premierul Ludovic Orban a spus, duminică, după ce Dacian Cioloș a cerut demisia ministrului Educației, că solicitarea sa este un demers politic și i-a reamintit că Monica Anisie a fost secretar de stat în timpul guvernării Cioloș. ”Atunci a fost bună și acum nu mai e?”, a întrebat Orban.

Ludovic OrbanFoto: Guvern

”Actualii (directori de școli – n.r.) au dat concursuri în timpul guvernării Cioloș. Ni se cerea să nu politizăm deschiderea școlii, dar să ceri acum demisia ministrului Educației ar însemna politizare. Doamna Anisie a fost secretar de stat pe timpul guvernării Cioloș. Atunci era bună, acum nu mai e?”, spune Orban, potrivit Mediafax.

Dacian Cioloș, copreședintele UR PLUS, a cerut, sâmbătă, demisia de onoare a ministrului Educației, Monica Anisie, pentru că la ”educație este haos în preziua redeschiderii școlilor” și ”nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță”.

”Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva. Doamna ministru al Educației, Monica Anisie, ar trebui să plece de la minister de urgență, dar nu am nicio speranță că se va întâmpla așa ceva”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.