Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că partidul solicită premierului Orban demiterea ministrului Educației Monica Anisie pentru modul în care a gestionat începerrea anului școlar, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dîncu a invocat achiziția a doar 30% din cele 250.000 de tablete promise copiilor, precizând că nevoia este de 900.000 de tablete.

”Sunt copii cărora le este refuzat accesul la educaţie tocmai într-o ţară în care 44% dintre elevi sunt analfabeţi funcţionali”, a spus Dîncu.

Președintele Consiliului Național al PSD s-a declarat îngrijorat și de modul de desfășurare al învățământului online, ce starrea igienei și curățeniei din școli, dar și de modul în care cadrele didactice sunt protejate în fața coronavirusului.

„Pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, riscul potenţial de infectare cu virusul SARS-CoV2 creşte odată cu deplasarea spre şi de la locul de muncă în mijloacele de transport în comun aglomerate, precum şi prin activităţi de predare faţă-în faţă, la clasă”, a spus Vasile Dîncu.