Prim vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu susține că aproximativ 26% din școli nu au conexiune de internet fix. Grindeanu care este și șeful ANCOM a declarat, joi, că internetul mobil nu suplinește, ca și capacitate partea de internet fix. Acesta acuză Guvernul că nu a ajutat ''nici măcar cu un leu'' autorităţile locale pentru a lua măsurile necesare începerii anului şcolar.

Sorin GrindeanuFoto: AGERPRES

„În acest moment aproximativ 26% din școli nu au conexiune de internet fix. Internetul mobil nu suplinește, ca și capacitate partea de internet fix. 26% din școli. Dacă e să dau un singur exemplu - nu s-a făcut măcat un test dacă se poate face tot ce au propus ei. Mie mi se pare iresponsabil cum lucrează guvernul, chiar dacă părinții dau dovadă de responsabilitate și-și trimit copiii la școală”, a declarat Sorin Grindeanu la sediul PSD din Kiseleff.

Prim vicepreședintele PSD reamintește că 98% din populație are acoperire pe mobil, doar că rețelele 2G, 3G, chiar 4G nu pot să satisfacă traficul pe care-l presupune un scenariu de acest tip.

De asemenea, Grindeanu spune că Guvernul PNL "nu a fost în stare nici măcar să dea o ordonanţă de urgenţă prin care şcolile să poată să facă angajări".

"Guvernul Orban nu i-a ajutat cu absolut nimic, dimpotrivă, a venit cu foarte multe măsuri aberante, de neaplicat. Primarii şi preşedinţii de CJ şi-au făcut treaba, fiecare s-a gospodărit aşa cum a putut, pentru că Guvenul nu le-a dat nici măcar un leu (...) Cu patru zile înainte de începerea şcolilor Guvernul nu şi-a îndeplinit obligaţiile, deşi a avut toată vara la dispoziţie, nu pot spune că au fost luaţi prin surprindere. Nu sunt tablete, nu sunt măşti, nu sunt testări pentru profesori şi în foarte multe cazuri nu sunt manuale", a afirmat Grindeanu ", a spus Grindeanu, la finalul şedinţei CPN al PSD.