Premierul Ludovic Orban a spus, duminică, la Bistrița, că nu vor fi amânate nici alegerile, nici începerea anului școlar, declarația venind după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că, în cazul care Guvernul va decide ca şcolile să nu se deschidă pe 14 septembrie, va iniţia discuţii în Parlament privind amânarea localelor.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

”Nimeni nu s-a exprimat vreodată că se va amâna școala (…) Toți părinții, elevii, părinții trebuie să știe că școala va începe, pentru că educația este un drept fundamental”, a spus Orban.

”Şcoala va începe la 14 septembrie, iar alegerile se vor ţine la 27 septembrie. Este ridicolă această idee exprimată de PSD, la fel de ridicolă ca moţiunea de cenzură. Cum să amâni alegerile? Şi aşa s-a prelungit mandatul aleşilor locali, alegerile au fost o dată amânate. Data de 27 septembrie este convenită de comun acord între toţi liderii politici şi data alegerilor nu a fost fixată prin hotărâre de guvern, ci a fost fixată prin lege, în Parlament, care a fost adoptată cred că aproape în unanimitate”, a declarat premierul.

”Sigur că le e frică la pesediști de alegeri, în ultima vreme le-a fost foarte frică de alegeri și e normal să le fie frică de ale pentru că lumea s-a cam lămurit cum stă treaba cu PSD-ul”, a adăugat acesta.