Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat sâmbătă, la Ploieşti, că alianţa cu PNL este, în multe locuri din ţară, singura soluţie pentru a scăpa de "cangrena" PSD, însă colaborarea cu liberalii este în aceste cazuri pe proiecte, nu necondiţionat, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Noi colaborăm cu partenerii noştri, oricare ar fi ei, pe proiecte şi având în faţă ca parteneri oameni în care noi chiar putem să avem încredere. Asta au fost principiile pe care noi am discutat şi la Bucureşti cu PNL-ul şi în alte locuri din ţară. Înţelegem foarte bine că sunt locuri în care în momentul de faţă e singura soluţie ca să scăpăm de răul cel mare care e PSD, de cangrena asta care s-a legat de România în foarte multe locuri din ţară. Dar nu facem lucrul ăsta necondiţionat şi nu o facem prin definiţie", a afirmat Cioloş.

Fostul premier a arătat că parteneriatul care a fost făcut la Bucureşti, dar şi în alte locuri din ţară, va funcţiona şi la guvernare.

"Când ne putem înţelege pe nişte obiective şi când avem în faţă nişte oameni cu care chiar credem că putem face parteneriat, facem lucrul ăsta. Şi asta am făcut-o la Bucureşti, aşa am făcut şi în alte locuri din ţară şi aşa o să facem şi la guvernare, pentru că România trebuie guvernată, dar obiectivul nostru e să o guvernăm ducând-o într-o direcţie bună, nu să ajungem la Guvern doar de dragul guvernării", a mai spus Cioloş.