​Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu îl acuză pe ministrul Transporturilor, Lucian Bode, că minte și dă vina pe soferul SPP pentru accidentul de la finalul săptămânii trecute în care a fost implicată mașina oficială cu care se deplasa.

Vlad VoiculescuFoto: Hotnews

„​Am avut șofer și aghiotant din partea SPP în cele 7 luni ca ministru al sănătății în guvernul Cioloș. Niciodată, dar niciodată șoferul SPP nu accelerează peste viteza legală fără acceptul demnitarului. Cu atât mai mult să folosească lumina albastră. Mai clar: șoferii SPP sunt profesioniști - cu asta își câștigă pâinea. Și sunt militari. Nu încalcă regulile decât la solicitarea demnitarului de a ajunge în intervalul de timp X la locul Y și nu fac uz de lumina albastră sau alarmă specifică decât cu acordul expres (verbal, ce-i drept) al demnitarului. Asumarea responsabilității e lucru rar la politicienii români. Acum vinovat e un șofer de la SPP... care bineînțeles că nu va scoate un cuvânt despre cum au stat de fapt lucrurile. Și vorba aia... nu a murit nimeni...”, a scris Voiculescu pe Facebook.

La aproape o săptămână după ce mașina oficială i-a fost implicată într-un accident rutier, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă primele explicații publice, susținând că „șoferul SPP este singurul responsabil de traseu și aducerea la destinație a demnitarului”. „Demnitarul nu are dreptul să-i spună șoferului să meargă mai tare sau mai încet, să folosească sau nu semnalele acustice și luminoase”, a spus Bode, precizând că în momentul accidentului „se odihnea” pe bancheta din spate.

„Între Zalău și București sunt 530 de km din care 246 sunt km de autostradă. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 18, când mai aveam 130 km pana la București, din care 110 de autostradă. Le-am comunicat celor de la SPP că destinația finală este sediul Guvernului și ora la care anticipez să ajung este ora 20. Nu aveam nici un motiv să ne grăbim”, a mai spus el.