Elevii ar putea avea zile libere după alegerile din 27 septembrie pentru ca școlile să fie dezinfectate ca urmare a procesului de vot. Întrebat despre această necesitate, președintele Klaus Iohannis a susținut că trebuie găsite soluțiile cele mai bune pentru „o dezinfecție profundă”, precizând că a discutat acest lucru cu reprezentanții guvernului.

Pregatiri scoalaFoto: Agerpres / Digi 24

"Sunt perfect de acord că trebuie să se găsească soluţiile cele mai bune pentru a face o dezinfecţie profundă după ziua alegerilor. Este foarte clar că activitatea în şcoli va fi puternic deranjată de aceste alegeri locale, fiindcă amenajarea secţiilor de votare nu se poate face peste noapte, deci cel puţin o zi sau două înainte de vot şcoala va trebui să fie liberă pentru instalarea secţiilor de votare, iar după ziua votului este foarte clar că e nevoie de o perioadă pentru a face o dezinfecţie profundă şi aceste lucruri trebuie rezolvate după părerea mea foarte urgent de către Guvern şi de către responsabilii din Guvern şi de către autorităţi", a spus președintele, miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că din discuțiile cu ministrii Educației și Sănătății „toată lumea este constientă” că e nevoie de o perioadă pentru pregătirea secției de votare și pentru dezinfecție.

Pe de altă parte, șeful statului a declarat că școala trebuie să înceapă la 14 septembrie.

„Epidemiologii spun că se poate începe anul școlar și eu sunt de părere că în 14 septembrie şcoala trebuie să înceapă. Dacă, Doamne ferește, crește numărul de persoane care au fost detectate cu acest virus sau dacă crește neașteptat numărul persoanelor internate la Terapie Intensivă, sigur că s-ar putea apela un timp scurt la metode care au mai fost folosite, învățământul online sau Săptămâna Altfel, care există ca și structură în anul școlar. Dar eu sper să nu fie cazul să ajungem acolo.”, a precizat Iohannis.