USR atrage atenția că accidentul rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor Lucian Bode ridică multe semne de întrebare și cere clarificări cu privire la deplasarea în regim de urgență pe contrasens a ministrului.

Lucian BodeFoto: Agerpres

USR îi cere ministrului liberal Lucian Bode "să explice public care era urgența de a se deplasa cu semnalizare acustică și luminoasă pe drumurile publice și dacă a respectat legea" și reamintește de accidentul tragic al polițistului Bogdan Gigină.

"USR consideră că este inadmisibil dacă tocmai ministrul Transporturilor nu a respectat legea și a încercat să scape de cozile interminabile de pe drumul național Sibiu-Vâlcea-Pitești, folosind fără justificare girofarul, ca un sindrom al vechii clase politice de care România trebuie să se elibereze. În această situație, USR cere Poliției Române să anunțe ce verificări a făcut și ce măsuri a dispus", a transmis partidul condus de Dan Barna.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost rănit ușor într-un accident rutier produs între Pitești și Râmnicu Vâlcea, potrivit informațiilor HotNews.ro. Bode era pasager, mașina oficială fiind condusă de șoferul instituției. Ministrul Transporturilor a fost rănit la nas. Din imagini se observă cum automobilul Tuareg în care se afla ministrul circula cu viteză, cu sirena pornita, dar mai mult pe contrasens.