Ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetară a intrat miercuri în dezbaterea Parlamentului. Comisiile de specialitate au termen pînă pe 9 septembrie pentru a depune și dezbate amendamentele iat iar termenul pentru finalizarea raportului este 10 septembrie. PSD a anunțat deja că scopul principal al parlamentarilor săi va fi acela de a elimina articolul din OUG prin care punctul de pensie "a fost diminuat cu 26%".

plen Parlament Foto: AGERPRES

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis ordonanța privind rectificarea bugetară pentru dezbatere şi raport Comisiilor de buget-finanţe.

La finalul ședinței, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a declarat că social-democraţii vor face modificarea la rectificarea bugetară, astfel încât pensiile să se mărească cu 40%.

"Astăzi am convocat şedinţa Birourilor permanente reunite ale Camerei şi Senatului, am distribuit către comisii rectificarea bugetară şi probabil că săptămâna viitoare vom face şi modificarea şi vom elimina acea diminuare a majorării punctului de pensie cu 26%, pe care a făcut-o Guvernul Orban', a anuntat Simonis.

În replică, pemierul Ludovic Orban le-a solicitat responsabilitate parlamentarilor la dezbaterea ordonanței privind rectificarea bugetară. "Solicit parlamentarilor să susțină OUG de rectificare a bugetului, pentru că e construită analizelor, studiilor de impact și a resurselor efective de care dispunem. Orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea OUG se va întoarce împotriva tuturor românilor, va accentua dezechilibrele și riscă să compromită perspectivele de relansare economică pe care le-am construit pe termen mediu și lung”, a declarat miercuri, premierul Ludovic Orban.