Senatorul PSD Şerban Nicolae și-a anunțat colegii marți, că a demisionat din funcția de președinte al Comisiei Juridice din Senat. Demisia acestuia apare în prima zi a sesiunii ordinare când se alege o nouă conducere a Parlamentului. De altfel, Șerban Nicolae este nemulțumit de faptul că partidul său nu-l susține pentru postul de președinte al Senatului.

HotNews.roFoto: Hotnews

Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că Șerban Nicolae și-a anunțat colegii în ședința grupului parlamentar că renunță la șefia conducerii Comisiei Juridice. Nicolae le-a spus colegilor că nu întelege de ce este amânată alegerea unui președinte la Senat, având în vedere că marți a început o nouă sesiune ordinară.

Reamintim că senatorul PSD Robert Cazanciuc este președinte interimar. Funcția de președinte al Senatului aparține PSD. Inițial aceasta a fost deținută de Teodor Meleşcanu care a demisionat în feburarie 2020 în urma unei decizii a Curții Constituționale.

Imediat după demisia lui Meleșcanu, Șerban Nicolae, fără susținerea conducerii PSD, s-a autopropus pentru funcția de președinte al Senatului iar grupul parlamentar l-a susținut.

Șerban Nicolae face parte din garda veche a partidului care a stat alături de Liviu Dragnea. De asemenea, Nicolae este cunoscut pentru asaltul asupra legiilor justiției din calitatea sa de președinte al Comisiei Juridice.

Marcel Ciolacu nu-l susține și nu dorește ca acesta să preia șefia Senatului.

După eșecul înegistrat de PSD cu moțiunea de cenzură, senatorul PSD a atacat conducerea partidului într-o postare publică pe pagina sa de socializare. Nicolae consideră „o mare şi nescuzabilă ruşine” faptul că partidul nu a reuşit să întrunească cvorumul pentru dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.