Parlamentarii liberali nu vor participa la votul de luni asupra moţiunii de cenzură, "pe care PSD a transformat-o într-un ghem de minciuni", anunță liderul deputaţilor PNL, Florin Roman. În condițiile în care nici USR și nici PMP nu vor participa la ședință, există riscul să nu fie îndeplinit cvorumul pentru ședința de dezbatere și vot la moțiune.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Moţiunea PSD ar fi trebuit să se intituleze: PSD vrea să dea foc României, în plină pandemie! Având în vedere faptul ca România este în lupta cu pandemia şi că suntem cu doar câteva săptămâni înainte de alegerile locale şi parlamentare, gestul PSD nu este doar neconstituţional, ci şi unul profund iresponsabil. După ce au lăsat România cu depozitele goale de medicamente, cu stocuri ZERO, PSD a dus în permanenţă o luptă pentru sabotarea Guvernului", susține Florin Roman.

El mai spune, într-un mesaj postat duminică pe Facebook, că "baronii roşii ai PSD vor să genereze o criză politică, să arunce România în haos, doar pentru interese de partid" și că nicăieri în lume un partid nu a forţat un astfel de demers în perioada pandemiei. "PNL nu girează acest demers politicianist al baronilor PSD, unul iresponsabil, neconstituţional şi împotriva intereselor de stabilitate politică a unei ţări aflate încă în război cu pandemia", adaugă Roman.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va fi dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00. Pentru ca moțiunea să treacă, sunt necesare 233 de voturi, iar PSD are în prezent 209 parlamentari.