Deputatul USR Cluj Emanuel Ungureanu acuză, într-o postare pe Facebook, ”huliganismul” fanilor primarului liberal Emil Boc, care ar fi agresat echipa candidaților formațiunii sale. "Pedofililor, sataniștilor" sunt atacurile murdare din partea unor susținători ai PNL-Boc care ar fi marcat prima zi de campanie electorală în Cluj, a susținut deputatul USR.

Emanuel UngureanuFoto: AGERPRES

”Ieri, în jurul orei 18.30, am organizat o întâlnire cu vecinii mei de pe strada Edgar Quinet din Cluj-Napoca. Locuiesc în Cartierul Edgar Quinet de 11 ani. Sunt probleme foarte mari pe strada noastră: nu avem trotuare, iluminat public, sistem de colectare a apelor pluviale, locuri de joacă decente, punctele gospodărești sunt foarte prost organizate. În jurul orei 18.50 am început întâlnirea care a fost tulburată imediat de 5 indivizi puși pe scandal. Ne-am retras imediat, împreună cu vecinii mei în parcarea de lângă blocul 55 pentru a evita un conflict cu cei pe care i-am identificat ca fiind parte dintr-o mișcare extremist naționalistă cultivată la Cluj de unii politicieni lipsiți de scrupule. Acești rasiști, antisemiți, au fost autorizați de primăria Cluj-Napoca, să își reverse ura și xenofobia în mai multe evenimente aprobate de Emil Boc chiar în centrul Clujului”, a descris Ungureanu incidentul, pe rețeaua socială.

”Am sunat la secția 4 de Poliție care s-a prezentat cu promptitudine și ulterior i-a identificat pe doi dintre scandalagii. După cum veți putea urmări în imaginile filmate de mine, când doi dintre cei 5 fani ai lui Boc au fost opriți de Poliție, au încercat să-și ferească fețele să nu fie recunoscuți public, deși la întâlnirea cu vecinii mei, ne-au filmat și ne-au jignit în fel și chip, fără ca cineva dintre vecinii mei să riposteze”, mai relatează acesta.

Ungureanu spune că în campania de europarlamentare, PNL Cluj-Napoca a coordonat o campanie murdară împotriva USR prin împărțirea de pliante false. ”Cel care a ordonat din umbră această mizerie, Daniel Buda, șeful PNL Cluj-Napoca, l-a premiat pe cel care a executat misiunea, Cristian Ciută, cu un loc de consilier județean pe listele PNL Cluj”.

Postarea este însoțită și de o înregistrare video.

Ungureanu mai spune că va depune plângere penală împotriva liberalilor pe care îi acuză de preluarea practicilor pesediste:

”Înțeleg că practicile pesediste sunt larg răspândite în PNL Cluj-Napoca datorită racolărilor masive de pesediști, însă și pesediștii din PNL trebuie să respecte legea! Mâine voi depune o plângere la Secția 4 împotriva acestor scandalagii și fac un apel public la PNL Cluj-Napoca și Emil Boc să nu folosească metode pesediste de campanie într-un oraș sătul de epoca de circ a lui Funar”.