Liderul Pro România, Victor Ponta, sugerează un "blat" la votul de luni la moțiunea de cenzură a PSD, susţinând că rezultatul a fost negociat deja şi că premierul Ludovic Orban şi "gaşca" vor rămâne în funcţii. În replică, liderul PSD, Marcel Ciolacu, spune că "declaraţiile privind blaturi sau înţelegeri oculte sunt neserioase şi nu ţin loc de vot".

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Din păcate, în Ilfov, în mod special, pentru că e judeţul cel mai mic, dar cu siguranţă este judeţul cel mai bogat, interesele sunt enorme din punct de vedere financiar şi blaturile sunt foarte mari. Aici nu există PNL sau PSD, hai să fim serioşi, aici există Hubert cu Petrache, aici există Pandele, nu există PNL sau PSD, aici e un blat.
  • Din păcate, ca să vă dau o veste proastă, blatul se duce mai departe, până la Parlament. Vă daţi seama că deja s-a negociat rezultatul moţiunii de mâine şi chiar dacă noi toţi cei de la Pro România o să votăm pentru moţiune, deja cred că s-a şi scris, s-au numărat şi voturile. Nu se întâmplă nimic mâine, rămânem cu Orban şi gaşca foarte bine finanţată de altfel din Ilfov", a declarat Victor Ponta duminică, la evenimentul de lansare a candidaţilor PRO România Ilfov pentru alegerile locale.

Ciolacu: Declaraţiile privind blaturi nu ţin loc de vot

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat printr-un mesaj postat pe Facebook, susținând că "declaraţiile privind anumite blaturi nu ţin loc de vot".

  • "Parlamentarii PSD vor vota mâine moţiunea de cenzură! Guvernul Orban trebuie să plece, a produs deja mult prea mult rău.
  • Mă aştept ca şi partenerii noştri să fie serioşi şi parlamentarii lor să voteze pentru demiterea acestui guvern. Declaraţiile privind blaturi sau înţelegeri oculte sunt neserioase şi nu ţin loc de vot", a scris Ciolacu.

Grindeanu: Să aşteptăm ziua de mâine şi să nu facem speculaţii

Și Sorin Grindeanu, proaspăt revenit în PSD și ales prim-vicepreşedinte al PSD, a reacționat duminică la declarațiile lui Ponta. Întrebat, în prima sa conferință de presă de la revenirea în PSD, despre blatul acuzat de Ponta și dacă se mai bazează pe voturile Pro România, Grindeanu a răspuns: ”Aveam semne de întrebare şi până acuma. Haideţi să aşteptăm ziua de mâine şi să vede cine e prezent câţi din câţi astfel încât să ne facem o imagine cât se poate de corectă şi să nu facem speculaţii”, a mai precizat Grindeanu.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va fi dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14.00. Pentru ca moțiunea să treacă, sunt necesare 233 de voturi, iar PSD are în prezent 209 parlamentari.