Parlamentarii USR nu vor participa la votul pentru moţiunea de cenzură de luni, a anunţat preşedintele uniunii, Dan Barna, adăugând că iniţiativa PSD este o tentativă de "a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen".

Dan Barna în studioul HotNews.ro Foto: Hotnews

"România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură. Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel", a arătat Barna, într-un mesaj postat duminică pe Facebook.

Barna menţionează, în acelaşi mesaj că "argumentul pentru instalarea actualului guvern a fost acela că ţara are nevoie de un executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia şi criza generată de aceasta".

"La vremea aceea inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3. Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorităţi? Am scăpat de Covid, duduie economia şi e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu. Mai e foarte puţin până la deschiderea oficială a şcolilor. Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului şcolar în condiţii de pandemie?", adaugă preşedintele USR.

El mai spune că va avea o intervenţie, luni, în Legislativ, dar parlamentarii USR nu vor participa la vot. "Mâine voi fi în parlament pentru a spune public aceste adevăruri şi de la tribună, dar nu vom participa la votul unei moţiuni care se joacă cu soarta României fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitaţii la congresul proaspăt încheiat", afirmă Barna.