​​USR-PLUS reacționează după distribuirea pe Facebook a unor videoclipuri în care apar presupuși militanți ai Alianței, purtând peruci de femeie, și care sunt alungați de cetățeni indignați. Potrivit unui comunicat al Alianței, scena s-a produs în Voluntari și ar fi o „înscenare murdară a PSD”.

Dacian Ciolos si Dan BarnaFoto: Agerpres

„Alianța USR PLUS condamnă campania murdară a PSD și cere instituțiilor statului să se sesizeze. Alianța USR PLUS condamnă înscenarea murdară realizată de PSD, care promovează pe rețelele de socializare clipuri video cu persoane deghizate în reprezentanți ai minorităților sexuale și îmbrăcate cu tricouri false USR-PLUS, distribuind pliante electorale în Voluntari. Acele persoane nu sunt membri sau voluntari ai USR-PLUS, iar acțiunea este realizată în mod deliberat pentru a induce în eroare alegătorii. Alianța USR PLUS solicită instituțiilor statului să se sesizeze. PSD face ce știe el mai bine de 30 de ani: să mintă, să fure și să incite la ură. Clipurile video sunt promovate în mod coordonat pe rețelele de socializare de membri și simpatizanți ai PSD, inclusiv de către candidați și consilieri ai PSD, cum este Constantin-Cristinel Iliescu consilier în cadrul Consiliului Local Sector 2, o persoană apropiată de candidatul PSD la Sectorul 2, Dan Cristian Popescu”, se arată într-un comunicat al USR-PLUS.

Reamintim că un videoclip în care apar presupuși militanți ai USR-PLUS care poartă peruci de femei și tricouri cu însemnele alianței a fost distribuit masiv pe facebook de pe conturi obscure. În imagini, cei cinci se îndreaptă spre oameni strânși pe o stradă vrând să le împartă pliante, în huiduielile acestora.