​PSD are suficiente voturi pentru a trece moțiunea de cenzură care va fi dezbătută luni de Parlament, susține liderul social-democrat Marcel Ciolacu. El a acuzat PNL de presiuni pe care le-ar face asupra unor parlamentari PSD, pentru a trece la liberali.

Marcel Ciolacu, președinte PSDFoto: PSD

"În acest moment sunt suficiente voturi ca moţiunea să treacă. Avem discuţii în continuare şi cu UDMR, dar şi fără UDMR avem suficiente voturi ca moţiunea să treacă", a susținut Ciolacu. El a spus că PSD ar avea asigurate voturile parlamentarilor Pro România, ai ALDE şi ai celor de la Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal. Pentru ca moțiunea de cenzură să treacă, sunt necesare 233 de voturi, iar PSD are în prezent 209 parlamentari.

Întrebat dacă PSD va depune o altă moţiune de cenzură în sesiunea parlamentară care începe în septembrie, dacă cea de acum nu trece, Ciolacu nu a exclus.

Liderul PSD a acuzat PNL de presiuni pe care le-ar face asupra unor parlamentari PSD, pentru a trece la liberali: "Nu e niciun anunţ de la niciun preşedinte de organizaţie că vreun parlamentar şi-a schimbat orientarea politică. Am înțeles de la colegi deputați și senatori că deja că parlamentarii PSD sunt sunaţi de celebrul domn Barbu (n.r. - Costel Barbu), secretarul general adjunct al Guvernului, acel infractor, care îi invită pe parlamentari la Guvern să bea cafele. Îl anunţ că nu vor reuşi pe ultima sută de metri să fure parlamentari de la PSD".

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va fi dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14,00.