Social-democrații se reunesc joi, în ședința Consiliului Politic Național (fostul Comitet Executiv -CEX) pentru a discuta strategia la dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură. Astfel, pe agenda ședinței se află informarea privind voturile pe care se bazează PSD pentru moțiunea de cenzură dar și modul în care se vor purta negocierile cu celelalte partide în următoarele zile.

Conducerea PSD Foto: PSD

PSD mizează pe voturile parlamentarilor ALDE, Pro România și PPU-sl iar UDMR va stabili cum va proceda în ziua votului.

Reprezentanții Minorităților nu au luat o decizie deocamdată în timp ce PMP a decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. USR a anunțat că nu susține moțiunea de cenzură.

Pentru adoptarea moțiunii de cenzură este nevoie de 233 de voturi iar PSD are în prezent 209 parlamentari.

În intern, conducerea PSD a dat o notă prin care îi anunță pe liderii de organizații să-și moblizeze parlamentarii pentru ziua votului, 31 august în caz contrar, cei care absentează vor fi excluși din partid.

Tot în cadrul ședinței CPN s-ar putea discuta și despre propunerea de premier pe care PSD o va face publică în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată.

În spatele ușilor închise s-au vehiculat mai multe variante pentru propunerea de premier printre acestea nume de finațiști ca Liviu Voinea, Leonardo Badea și Mihai Tănăsescu.