Birourile permanente reunite ale celor două Camere ale Parlamentului au decis, joi, programul dezbaterii moțiunii de cenzură iniţiată de PSD. Decizia este luata de conducerea Parlamentului după ce președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat cu o zi în urmă, pe pagina sa de socializare că înlăturarea Guvernului Orban va avea loc luni, 31 august.

plen Parlament Foto: AGERPRES

Astfel moţiunea de cenzură iniţiată de PSD va fi dezbătută şi votată în ultima zi a sesiunii extraordinare, pe 31 august, de la ora 14,00.

PSD mizează pe voturile parlamentarilor ALDE, Pro România și PPU-sl iar UDMR va stabili cum va proceda în ziua votului.

Reprezentanții Minorităților nu au luat o decizie deocamdată în timp ce PMP a decis să nu participe la votul pe moțiunea de cenzură. USR a anunțat că nu susține moțiunea de cenzură.

Pentru adoptarea moțiunii de cenzură este nevoie de 233 de voturi iar PSD are în prezent 209 parlamentari.

În intern, conducerea PSD a dat o notă prin care îi anunță pe liderii de organizații să-și moblizeze parlamentarii pentru ziua votului, 31 august în caz contrar, cei care absentează vor fi excluși din partid.

Președintele PSD a anunțat miercuri, pe Facebook, că moțiunea de cenzură a PSD împotriva Guvernului Orban va fi votată luni, 31 august. "Guvernul Orban trebuie să plece", a scris pe pagina sa de socializare, liderul PSD.

PSD a depus pe 17 august la Parlament, moţiunea de cenzură - „Guvernul PNL - De la Pandemie la pande-mită generalizată”. Textul este semnat de 205 parlamentari social democrați care susțin că reprezentanții Guvernului și-au pierdut iremediabil credibilitatea în modul în care au gestionat pandemia iar România este o "ţară în derivă".