Klaus Iohannis sare în apărarea liberalilor și susține, întrebat despre racolările făcute de PNL din PSD, că presa acuză PNL de traseism, dar "patentul la traseism este la PSD, care în 2014 a legiferat prin OUG traseismul".

HotNews.roFoto: Hotnews

Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferință de presă, de ce susține un guvern care face în continuare racolări, fiind dat exemplul unui fost membru ALDE, criticat de liberali și numit acum secretar de stat.

Răspunsul lui Iohannis:

  • "Asta cu susținerea cred că putem să punem în paranteză. Guvernul își face numirile așa cum crede. Că veni vorba de traseism, fac și eu o remarcă. În ultima vreme majoritatea articolelor acuză PNL de traseism, dar patentul la traseism este la PSD, care în 2014 a legiferat prin OUG traseismul.
  • Mi se pare că aceste lucruri trebuie să ni le reamintim. Asta nu înseamnă că sunt de acord. Au existat încercări să oprim traseismul prin lege, nu s-a reușit din cauza opiniilor CCR. Cred că e o boală gravă a politicii românești și cu cât mai repede terminăm cu ea cu atât mai bine, ori terminatul cred că ține de alegător".