Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a absentat, marți de la audierile din Comisia parlamentară de anchetă privind românii care au plecat la cules de sparanghel.

Marcel VelaFoto: Agerpres

Președintele comisiei, senatorul PSD Radu Oprea, a declarat că a reînnoit invitația pentru Marcel Vela pentru marţi, 1 septembrie. Totodată acesta a anunțat că la umătoarea ședință a fost invitat și ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

"Eu îl rog pe domnul ministru Vela să vină în faţa Comisiei de anchetă, să vină să răspundă întrebărilor deputaţilor şi senatorilor pentru că aşa este corect. Trebuie să răspundă, cu certitudine, unor întrebări care până astăzi nu au primit răspuns, cum ar fi de exemplu - de ce în Ordonanţa Militară 7 a apărut articolul 10 care a dat dreptul curselor charter să fie operate pe aeroporturile din ţară? (...) Cred că nu trebuie să fie speriat, nu are de ce să se teamă să vină în faţa Comisiei de anchetă şi să răspundă unor întrebări care frământă opinia publică din România", a declarat Radu Oprea, potrivit Agerpres.

Comisia de anchetă a fost înființată la inițiativa PSD, PRO România și ALDE și are ca scop verificarea legalității deplasării celor aproximativ 2.000 de cetăţeni români, în noaptea de 8 spre 9 aprilie către Aeroportul Internaţional ''Avram Iancu'' din Cluj-Napoca, în condiţiile în care, în acea perioadă era în vigoare Ordonanţa Militară nr. 2 care impunea interdicţia deplasării persoanelor fizice.