Preşedintele PNL, Ludovic Orban, se declară "împotriva traseismului politic” şi susţine că transferurile pe care PNL este acuzat că le-a făcut de la alte formaţiuni politice sunt "accidente” care nu ţin de decizia sa. "Din cei care au venit, cei mai mulţi au fost în PNL, au fost luaţi aproape cu japca prin Ordonanţa aia 55 când era la guvernare PSD", a susținut Orban.

Ludovic OrbanFoto: Guvernul Romaniei

"Personal, sunt împotriva traseismului politic. (...) Au mai fost accidente, nu a fost decizia mea. În câteva judeţe a fost această decizie. Din cei care au venit, cei mai mulţi au fost în PNL, au fost luaţi aproape cu japca prin Ordonanţa aia 55 când era la guvernare PSD. Traseismul politic din păcate nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele, sunt exemple notorii”, a afirmat Ludovic Orban, luni seară, la Digi 24.

El a dat ca exemplu faptul că la Giurgiu candidatul PSD este fostul preşedinte al filialei municipale a PNL, iar la Roman fostul edil PNL a trecut la PSD, aşa cum la Iaşi candidatul PSD pentru Consiliul Judeţean este trecut de la PNL la PSD.

"Avem foarte multe situații. Nimeni nu e înger. La Iași, ne acuză unii că a venit Chirica la noi. El s-a despărțit de PSD imediat după Ordonanța 13, luând poziție publică și împotriva lui Dragnea. Dar nu se uită că candidatul (Marius Bodea - n.r.) la președinția Consiliului Județean al acelei formațiuni politice (USR-PLUS, n.r.) este traseist venit din PNL, că n-a fost el desemnat primar. La Alba Iulia, candidatul aceleiași formațiuni politice este plecat de la PNL, după ce a fost viceprimar PNL. Dacă vreți, vă dau zeci de exemple în fiecare județ despre traseismul politic”, a mai afirmat premierul Orban.

El a spus că "sunt unii care au venit la liberali nu neapărat că ţin la Partidul Naţional Liberal, ci pentru că estimează că PNL va guverna în următorii patru ani şi ca să aibă o relaţie mai bună cu zona guvernamentală, accesul la fonduri guvernamentale".

Zeci de foști primari PSD candidează la alegerile locale din 27 septembrie din partea PNL.