Congresul online al PSD

VIDEO Marcel Ciolacu este noul președinte al PSD: Mă simt împlinit că am reușit să facem cea mai performantă echipă / Grindeanu și Dîncu cooptați în noua conducere / Eugen Teodorovici nu a participat la eveniment

de Luminita Pirvu     HotNews.ro
Sâmbătă, 22 august 2020, 9:55 Actualitate | Politic


Ciolacu, Stănescu - PSD
Foto: PSD
Social democrații și-au ales sâmbătă noua conducere a partidului. Astfel, Marcel Ciolacu a fost validat pe postul de președinte al partidului cu 1310 voturi în timp ce contracandidatul său Eugen Teodorovici a obținut doar 91 de voturi. Noii intrați în conducerea PSD sunt Sorin Grindeanu din postura de prim-vicepreședinte și Vasile Dîncu -președinte al Consiliului Național al PSD. De precizat este că Teodorovici ,deși a candidat împotriva lui Ciolacu, a fost absent de la eveniment.
UPDATE 15.00 Marcel Ciolacu:
 • Dragi camarazi, aş dori să vă mulţumesc pentru votul de astăzi, sunt onorat, dar sunt foarte obligat. Dragi camarazi, votul de astăzi nu este dat lui Marcel Ciolacu, votul de astăzi este dat unei echipe a PSD. Marcel Ciolacu vă asigură de două lucruri, ca să fiu foarte bine înţeles şi auzit de la Bucureşti până la Vaslui. Marcel Ciolacu când se trezeşte dimineaţa se uită foarte bine în oglindă şi vede cât este de înalt şi cât este de mare. Am dus această echipă cât se poate de bine. Eu şi dl Stănescu am avut răbdarea necesară, timpul de a vorbi cu fiecare coleg în parte şi de a găsi cele mai bune soluţii pentru PSD
 • Mă simt împlinit, în visul meu şi al domnului Stănescu, că astăzi am reuşit să facem cea mai performantă echipă în acest moment în PSD.
 • Vreau să avem o cu totul altă abordare în interiorul partidului, mai mult în exteriorul partidului, faţă de români, să fim mai responsabili, să credem în noi, să ne sprijinim unii pe alţii şi să nu mai semănăm neîncredere între noi, colegii.
UPDATE 14.57 Marcel Ciolacu a fost ales președintele PSD cu 1310 voturi din 1509. Conform numărătorii voturilor s-au înregistrat 1310 voturi pentru Ciolacu, Eugen Teodorovici 91 și 49 de voturi nule. Reamintim că Teodorovici a absentat de la congres.

UPDATE 14.05 Discursurile s-au încheiat. Se pregătește procedura de vot.

UPDATE 13.49 Sorin Grindeanu le-a spus social democrațiilor că cei care pleacă acum nu vor fi respectați iar "lașii nu au ce căuta în viața politică"
 • E timpul să arătăm că PSD nu și-a pierdut prestigiul și e cel mai bine pregătit să conducă țara. Urmează alegerile locale, avem cei mai buni primari, altfel nu s-ar chinui atât să îi fure de la noi. Cine pleacă acum, că e primar sau parlamentar, nu va mai fi un om politic respectat. Lașii nu au ce căuta în viața politică.
 • PSD nu va mai vota niciodată un guvern PNL. Domnule Orban, veți redeveni cel mai cunoscut șomer din România. PSD are 3 garnituri de miniștrii foarte buni.
 • Imediat după trecerea moțiunii de cenzură vom prezenta echipa și programul de guvernare. PSD are cele mai bune soluții, avem cei mai buni profesioniști, avem cei mai mulți profesori, acești oameni trebuie aduși în față. Este momentul unei revoluții în politica noastră de cadre! Nu trebuie să mai aducem în față oameni cărora le cade pălăria funcției peste ochi.
UPDATE 13.35 Vasile Dâncu a declarat că PSD a fost depășit de realitate de multe ori
 • Am crezut că am descoperit piatra filosofală dacă dăm oamenilor salarii și pensii mari. Acesta este dreptul lor. Nu putem rămâne la acest lucruri, misiunea noului PSD, așa cum ne place să îl numim astăzi, este să proiectăm un plan pentru viitor. E pentru prima dată când nu candidează un om, ci un program politic, o echipă.
 • Cred că principala misiunea a noului PSD este să gândim viitorul, să proiectam un plan, în cercetările mele majoritatea românilor nu au un plan pentru anul viitor
 • Degeaba se cântă prohodul PSD, stânga nu va dispărea cât timp va trebui să ne luptăm pentru cei mulți.
 • Îi urez lui Marcel Ciolacu să aibă mână mai bună la oameni decât au avut predecesorii săi
UPDATE 12.50 Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu atac la adresa lui Marcel Ciolacu. Buzatu a spus în discursul său că evenimentul PSD este unul doar de imagine, iar schimbările despre care vorbesc colegii săi sunt doar pentru opinia publică.
 • Eu nu cred că sunt membri de partid simpli și membri cu moț. Am auzit de la colegii mei care au spus fel și fel de lucruri despre importanța acestui Congres. Eu am fost printre cei care s-au luptat pentru un Congres la termen, să facem modificări statutare care să ne pice bine în fața unor alegeri.
 • Am auzit de la președintele interimar că a trecut vremea tătucilor. Eu cred că se referea la Stalin și nu la foștii lideri ai PSD. (...) Cred că ar fi cazul să ne exprimăm mai cuviincios la adresa foștilor lideri ai PSD, pentru că printre aceștia se numără Ion Iliescu, Adrian Năstase etc. Să ne măsurăm, chiar dacă rigla sau ruleta ne arată că avem 100 de centimetri.
 • După ce am făcut acest efort extraordinar, care la nivel de imagine a ieșit foarte bine, dar aici nu este vorba despre opinia publică, ci despre schimbarea noastră din interior. Am auzit colegi care ne spuneau că trebuie să ascultăm opinia oamenilor. Eu credeam că am ascultat opiniile oamenilor, că de aceea am luat anumite măsuri.
 • Cu toate imperfecțiunile acestui Congres, organizat în forma în care a fost organizat, cu tot programul acesta pe care nu m-am obosit să-l critic foarte dur
UPDATE 12.35 Primarul Constanței a spus că PSD nu se va lupta cu Justiția și a punctat că ”de la Constanța începe securitatea mondială și Uniunea Europeană”
 • Decebal Făgădău: Cei de dreapta își fac o imagine de super eroi a primarilor lor, noi cei de stânga, cei mulți, suntem baroni, primari penali, corupți. Eu nu sunt aici în calitate de baron, primar penal, corupt, eu sunt aici în calitate de membru mândru al PSD (…) Nu-mi este frică să dau ochii cu oamenii indiferent cu ce cuvinte ne reproșează câteodată lucruri pe care poate nu le-am făcut, dar pe care trebuie să ni le asumăm, căci de aceea suntem membri PSD. Sunt un susținător al principiilor democratice. Noi nu ne luptăm cu Justiția, noi trebuie să milităm pentru pacea mondială. De la Constanța începe securitatea mondială și Uniunea Europeană
UPDATE 11.54 Olguța Vasilescu le-a spus social democraților că liberalii au reușit ”să distrugă tot ce a făcut PSD”. Vasilescu a făcut un bilanț al guvernării PSD și a poreclit Guvernul Orban drept ”Guvernul o să” și asta pentru că au doar promisiuni neonorate.

UPDATE 11.45 Paul Stănescu, secretarul general al PSD: Cine câștigă alegerile locale câștigă și parlamentarele, aceasta este miza. De-aia PNL fură primarii PSD, pentru că ei nu au primari buni. Orice hoț fură ce nu are, nu ce are deja (…) Am depus plângere penală la DNA împotriva grupului infracțional organizat din PNL care ne-a șantajat primarii

UPDATE 11.28 Gabriela Firea a vorbit şi despre plecările din PSD la PNL şi a făcut referire la o vorbă din popor „chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători”.
 • Aleșii nostri locali au dus greul in pandemie, noi am dus greul. Nu am venit sa ne lăudăm intre noi, doar sa atragem atenția ca am rămas secătuiți de resurse. Unde sunt banii? Am vorbit in tara cu toți colegii mei, nu s-a decontat nimic sau aproape nimic. Pai normal, trebuie bani pentru baronii galbeni, ca doar aia mai sunt in picioare
 • În plan politic, în plan sociologic toate sună foarte bine, în teorie, nu! Dacă rămânem tot așa, nu au dreptate românii când spun că este ”aceeași Marie, cu altă pălărie”. Să nu zicem că Maria noastră este cea mai frumoasă, cea mai bună. Este nevoie de o altă Marie.
 • Dacă schimbăm numele, sigla, poate chiar sediul, nu înseamnă că s-a produs o revoluție! Adevărata revoluție vine în gândire, în modul de abordare! În timp ce la București politicienii s-au bătut să fie pe afișe, pe mash-uri, care costă foarte, foarte mult, că știu cât costă, dar uită de oameni! Mă întreb de unde atâția bani? De unde au ei atât de mulți bani? Îi văd că se laudă 6-7 lideri de partide că s-au unit!
 • Eu nu am făcut nimic greșit nici în viața politică, nici în viața privată! Mie nu îmi este rușine, nu are de să-mi fie rușine! Lor să le fie rușine că se ascund după 5-6 partide, lor să le fie rușine! Cine a făcut greșelile și știm cu toții cine le-a comis, acela a plătit! Gata! Votul pentru greșelile istorice s-a dat, acum nu putem plăti la infinit pentru greșelile unui om.
 • Ni s-au pus ştampile, etichete, s-a aruncat anatema, suntem demonizaţi, plăcuţele şi aşa mai departe. Eu cred că trebuie să ne luăm viitorul în propriile mâini. Am fost, suntem şi categoric vom fi alături de români, cu toată puterea noastră. Nu ne ascundem sub nicio umbrelă, slogan. Suntem în faţa dumneavoastră. Ştiu că sunt colegi, consilieri judeţeni, primari, care se simt trădaţi. Când ne depuneam candidaturile, aflam că încă unul a mai plecat la PNL, că deh sunt la guvernare au ce oferi. Dragi colegi, capul sus, fruntea sus. Există o vorbă veche din popor – chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători. Să îi ajutăm pe oameni. Oameni în primul rând”.
UPDATE 11.05 Marcel Ciolacu își prezintă programul politic.

Marcel Ciolacu:
 • România are nevoie de PSD. România are nevoie de o stângă puternică. Are nevoie de reconstrucție și creșterea nivelului de trai
 • Vrem să rămânem un partid conservator, să ne uităm mereu în spate sau să ne transformăm într-un partid modern care se uită în viitor spre progres. Societatea românească s-a schimbat la fel și așteptările românilor. Vrem să ascultăm dorințele oamenilor sau vrem să rămânem prizonierii vechilor metode de a face politcă. PSD va continua să-i apere pe bunicii noștrii, pe cei vulnerabili, pe tinerii aflați la început de drum
 • Suntem puțini în această sală, dar foarte mulți în țară! Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid. Ați avut - la fel ca și mine - rezultate bune. Ați construit - la fel ca și mine - organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului. Și trebuie să ne rupem de acest trecut! Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Nu la partid, nu la televizor, nu în palatele Administrației prezidențiale. Reforma justiției trebuie făcută de către profesioniști, de magistrați, de CSM, de asociațiile profesionale. O spun cu toată răspunderea, conștient că poate pierd voturile unora care văd lucrurile altfel. În mandatul meu, PSD va rămâne strict pe agenda românilor, iar justiția acolo unde îi este locul, în sala de judecată
 • Astăzi suntem hotărâţi să lăsăm greşelile trecutului în spate, acolo unde le este locul. Astăzi decidem viitorul social-democraţiei din România! Reconstrucţia PSD a început
 • Avem oameni extraordinari! Bine pregătiți! Profesioniști care și-au demonstrat competența fiecare în domeniul său! Dar care nu au fost lăsați să vină în față! PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și în mod evident acest lucru nu a făcut bine partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus
 • Eu vreau un PSD condus de o echipă. Și de aceea am adus în prima linie cei mai buni oameni! Oameni care și-au dovedit competența atât în organizațiile, cât și în comunitățile lor. Oameni care se bucură de încrederea românilor
 • Sunt de 30 de ani în PSD și sunt mândru de asta. De fiecare când am fost la guvernare am luat măsuri economice corecte, care au generat creștere economică. Vreau cu toții să fim mândri cu toții că facem parte din partidul care a pus oamenii pe primul loc. Vreau să fim mândri că am rezistat în fața lui Klaus Iohannis și a camarilei lui, care au avut tot timpul un singur scop: dispariția PSD
 • Toate guvernările de dreapta au făcut rău românilor, dar guvernarea Orban a depășit orice limită. Acest Guvern se împrumută cu 1000 de euro pe secundă, dar la români n-a ajuns niciun leu. Raportul Curții de Conturi și anchetele DNA dovedesc acest lucru! Până aici! Un Guvern care fură, un Guvern care apără interlopii și pedofilii, un Guvern care încalcă legea, un Guvern care nu respectă legea și nu crește pensii și salarii, un astfel de Guvern trebuie să plece!
UPDATE 10.55 PSD și-a modificat statutul. Comitetul Executiv Național se va numi Comitetul Național Politic.
 • Preşedintele Consiliului Naţional al PSD va fi ales de congres, prevede una dintre modificările aduse statutului PSD
 • O altă modificare se referă la conferinţa organizaţiei judeţene/de sector, care are următoarele atribuţii: alege şi revocă preşedintele, alege şi revocă 1-2 prim-vicepreşedinţi, vicepreşedinţii organizaţiei judeţene.
 • Din biroul permanent judeţean de sector fac parte următorii membri aleşi: preşedinte, 1-2 prim-vicepreşedinţi, 11-17 vicepreşedinţi, secretar executiv, conform documentului.
UPDATE 10.05 Se prezintă raportul comisiei de modificare a statutului. La ora 11.00 sunt programate discursurile politice.

UPDATE 10.02 Congresul PSD a început cu intonarea imnului național.

Marcel Ciolacu a declarat, marți la Palatul Parlamentului că acest Congres este un moment de răspântie în viaţa politică, atât cea a partidului, cât şi a întregii scene româneşti.

Marcel Ciolacu: "PSD arată că are capacitatea de a se adapta noului şi de a fi deschizător încă o dată de drumuri, şi sunt ferm convins că şi restul forţelor politice n-au altă alternativă nici anul acesta, nici anul viitor, de a ţine congrese decât în această formă. Şi ne bucurăm că iarăşi PSD-ul va fi un etalon de organizare a unui congres online. Avem nevoie de o conducere validată de Congres, aleasă de către colegii mei, înaintea a două examene electorale importante - respectiv alegerile locale şi alegerile generale. (...) Anul viitor, cum este şi normal, va avea loc un congres ordinar, cu alegeri de la bază către vârf în sistemul piramidal clasic", a precizat Ciolacu.

Candidat la șefia Consiliului Național al PSD Vasile Dîncu a declarat înaintea congresului că PSD a trecut printr-o criză, a pierdut jumătate din electoratul pe care îl avea, în trei ani de zile, iar acest Congres este „Congresul ultimei şanse”.

Vasile Dîncu: "PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”

Sorin Grindeanu: "Congresul de astăzi va însemna un nou început pentru Partidul Social Democrat, cel mai important partid din România, care, astăzi, îşi va arăta forţa şi dorinţa de a câştiga atât alegerile locale, cât şi alegerile generale".

Din cauza epidemiei de coronavirus evenimentul este organizat online, cu 39 de centre de vot teritoriale, la care participă peste 1.500 de delegaţi.

Marcel Ciolacu și echipa acestuia își vor ține discursurile de la Palatul Parlamentului care vor fi transmise prin sistem de videoconferință.

Votul va fi secret, cu buletine, procesele verbale urmând a fi transmise la centru. Centrele teritoriale vor fi dotate cu aparatură audio-video pentru transmiterea live a congresului, iar toţi participanţii vor avea acces pe ecrane la imaginile din celelalte centre.

Marcel Ciolacu candidează cu moțiunea „Reconstrucția PSD - O viziune politică de stânga pentru un partid european”. Din echipa lui Marcel Ciolacu fac parte nume ca Gabriela Firea, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu sau Vasile Dîncu.

În proiectul politic viitoarea conducere a PSD vorbește despre promovarea persoanelor competente în funcțiile publice și promit că va renunța la „cumetrii”.

„PSD va trebui să promoveze competența la toate nivelurile din partid, pentru a-și recâștiga prestigiul partidului cel mai bine pregătit pentru a conduce țara și de a realiza schimbările așteptate de cetățeni (...) Fără cumetrii în funcții publice — Se va introduce regula ca partidul să nu susțină și să nu valideze sau să nu numească în funcții publice sau să nu angajeze fără concurs persoane care au o relație de rudenie de gradul 1 și 2 cu conducătorul instituției respective”, potrivit programului depus de Marcel Ciolacu și echipa sa.

Echipa cu care candidează Marcel Ciolacu:

 • Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte
 • Gabriela Firea - prim-vicepreşedinte
 • Vasile Dîncu - președinte al Consiliului Național
Vicepreşedinţi pe domenii:
 • 1. Lia Olguţa Vasilescu - social
 • 2. Gabriel Zetea - infrastructură
 • 3. Doina Fedorovici - administraţie
 • 4. Mihai Tudose - economie
Vicepreşedinţi regionali:
 • 1. Claudiu Manda
 • 2. Titus Corlăţean
 • 3. Daniel Băluţă
 • 4. Ionut Pucheanu
 • 5. Radu Moldovan
 • 6. Laurenţiu Nistor
 • 7. Vasile Gliga
 • 8. Dragoş Benea
Contracandidatul lui Ciolacu, Eugen Teodorovici și-a depus candidatura la funcția de președinte al PSD și, în același timp, a făcut o plângere în instanță prin care solicita amânarea congresului din 22 august. Cu o zi înaintea congresului, Tribunalul București i-a respins cererea.

Fost ministru al Finanțelor în Guvernul Dăncilă, Eugen Teodorovici și-a pierdut funcția de președinte executiv al PSD după alegerile europarlamentare, în cadrul Comitetului Executiv în care Marcel Ciolacu și Paul Stănescu - susținuți de liderii locali - au cerut demisia conducerii PSD.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25660 vizualizari

 • +11 (23 voturi)    
  Primele doua-trei greseli: (Sâmbătă, 22 august 2020, 10:18)

  Claudiu. [utilizator]

  Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte
  Vasile Dîncu - președinte al Consiliului Național
  A...poate si Marcel Ciolacu (hmm)

  Ceilalti nu-mi spun nimic...
  • +26 (38 voturi)    
   Are dreptate (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:44)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Claudiu.

   "Avem oameni extraordinari! Bine pregătiți! Profesioniști care și-au demonstrat competența fiecare în domeniul său! Dar care nu au fost lăsați să vină în față! PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și în mod evident acest lucru nu a făcut bine partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus"

   Are dreptate cu prima parte. Avem oameni extraordinari care au tot fost goniti din tara ca sa faca loc nevestelor, soferilor, rudelor...


   Haideti sa facem lectie de logica.

   Asa cum o spun chiar ei "PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci".
   Si continua sa ne explice ca "vremea tătucilor a apus".
   Dar PSD e format NUMAI si NUMAI din tatuci.
   Concluzia? Vremea PSD a apus.

   PSD = 5%-10%
  • +6 (16 voturi)    
   a zis romascanu la kmkz (Sâmbătă, 22 august 2020, 17:53)

   PaiataNationala [anonim] i-a raspuns lui Claudiu.

   Sondaj: PNL va lua 40%, USR va lua 20%, iar PSD va lua o p...ă în c...r! ...apartine romascanului...kmkz
  • +9 (15 voturi)    
   Si ce echipa de vis are Ciolacu (Sâmbătă, 22 august 2020, 19:36)

   clint [utilizator] i-a raspuns lui Claudiu.

   Concluzia: nimic nu se schimba in PSD. Aceleasi figuri triste care, daca vor ajunge la putere, vor tine Romania in bezna inca 4 ani !
 • +37 (55 voturi)    
  Daca revine PSD la putere va meritati soarta (Sâmbătă, 22 august 2020, 10:30)

  emil bobu [utilizator]

  E ultima sansa pentru Romania sa scape de PSD.

  Si la putin timp dupa, de PNL.
  • +17 (27 voturi)    
   Aici vom vedea daca au invatat ceva bugetarii (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:45)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Nu numai restul pe care "nu ii interseaza politica" ca oricum "ce conteaza un vot in plus" daca "toti sunt la fel".

   Daca nici bugetarii nu au inteles ce a insemna politizarea spitalelor si lasarea lor sa ajunga in paragina nici acum cu pandemia, e grav.
  • -1 (13 voturi)    
   pina una , alta.. (Sâmbătă, 22 august 2020, 18:41)

   exilatul [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   ultima sansa pe care a avut o romania a fost in 90...ar mai fi , poate , o sansa pt tara aia daca majoritatea acelui popor ar parasi o...ceea ce e greu de presupus cind hotii si escrocii care se plimba pe la conducerea tarii ii umple de pomeni pe cei care ii voteaza...
   • +9 (11 voturi)    
    Poftim? (Sâmbătă, 22 august 2020, 20:38)

    imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui exilatul

    E tara noastra. Ei au amanetat-o. De ce sa plecam noi? Sa plece ei!!!!!!!!!!
 • +31 (43 voturi)    
  Asa ! (Sâmbătă, 22 august 2020, 10:55)

  Akylas [utilizator]

  Speram din tot sufletul ca este intr-adevar congresul ultimei sanse, cea ratata, ultima sansa inainte de cosul de gunoi al istoriei !!! Dupa 30 de ani a sosit momentul !!!
 • +14 (22 voturi)    
  sfat de succes ! (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:00)

  Dimijoarei_Obt [utilizator]

  Apucati-va de munca ! Incepeti printr-o reeducare fortata ! Rupeti-va de trecut daca vreti sa aveti un viitor !
  • +15 (29 voturi)    
   hehe (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:53)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui Dimijoarei_Obt

   Prea tarziu. Pot sa se ruoa de orice ca Rahova-i mananca pe #penalii #ciumarosie
   #NUscapati !!!
 • +27 (37 voturi)    
  Dancu a zis-o... (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:14)

  John M. [utilizator]

  Ultima lor sansa...Asa ca la alegeri lasati-i sa dispara. Va asigur ca "au strans" destul pentru cateva vieti de-ale lor si de-ale urmasilor urmasilor lor...Nu-i plangeti la parastas...Mancati si va veseliti ca asta au facut si ei timp de 30 de ani pe banii vostri...Cunoasteti vreun PSD-ist pe ajutor social?!
 • +16 (28 voturi)    
  Congres atipic PSD-votul este electronic. (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:39)

  ty [utilizator]

  Aveti majoritatea parlamentara de ce nu faceti si pentru alegerile locale si parlamentare votul electronic? Si votul prin corespondenta ar trebui legiferat. De ce trebuie cei pe care-i dipretuiti dar le solicitati votul sa se inghesuie in cabinele de vot? In loc de porcariile fara numar care au culminat cu motiunea de cenzura nu mai bine ati face votul electronic si prin corespondenta? Parca ziceti ca vreti sa va schimbati . . .
 • +23 (35 voturi)    
  ... (Sâmbătă, 22 august 2020, 11:56)

  mihai_mi [utilizator]

  Conclav al mafiei! Avem nevoie de schimbare, iar schimbarea nu va veni de la ei ci de la noi.
 • +26 (34 voturi)    
  traducere la (Sâmbătă, 22 august 2020, 13:13)

  nahir [utilizator]

  la declarația lui stănescu : ”cine câștigă alegerile locale poate ”manevra” lejer alegerile parlamentare.”
  Mintea hoțului la ce să-l ducă? La hoții.
 • +14 (24 voturi)    
  poza de la congresul lui peshte prajit... (Sâmbătă, 22 august 2020, 13:28)

  acasa1284285656193 [utilizator]

  Parca sunt niste ciocli,la o inmormantare !
 • +10 (18 voturi)    
  "Raspantia ultimei sanse" (Ciolacu Dancu) SAU (Sâmbătă, 22 august 2020, 13:28)

  Susufler0 [utilizator]

  "Nu ii uitati pe Ion Iliescu si Adrian Nastase..." Dumitru Buzatu !

  PS. Niciuna, nici alta ! Asta se observa imediat ce citesti numele aflate in Echipa lui Ciolacu !
 • +11 (21 voturi)    
  stai asa (Sâmbătă, 22 august 2020, 14:27)

  codyrocco [utilizator]

  nu mai bine faceau congresul asta la rahova+tirgsor? adica na, mai scuteau din drum.
 • +5 (15 voturi)    
  Dancu-Hamcu,prevestitorul sondajelor fake news (Sâmbătă, 22 august 2020, 14:55)

  Plagarus [utilizator]

  O ' scula " ce se vrea mare sfetinic si " lumina " psdista
 • +14 (20 voturi)    
  Candidatul unic (Sâmbătă, 22 august 2020, 15:37)

  hamangiul [utilizator]

  Cursa de unul singur a d-lui Ciolacu spune tutul despre PSD...Partid fara lupta interioara de idei ,ghidat dupu un singur principiu calauzitor ...capatuiala prin ori ce mijloace.Candidatul unic al vremurilor de mult apuse starneste melancolia unora care considera acele vremuri frumoase din prisma tineretii pe care o traiau atunci..dar timpul trece si tace. Votantii PSD se retrag la tara...
  • +2 (6 voturi)    
   votantii psd nu se retrag (Duminică, 23 august 2020, 8:11)

   ics_11 [utilizator] i-a raspuns lui hamangiul

   votantii psd sunt toti hotii de tipul lui dragnea (dar nu numai) si toti analfabetii care vor functii de tipul lui veorica si-al lui "genunche". mai exact toti cei care vor sa se capatuiasca (asa cum spuneai) in mod necistint.
 • +20 (24 voturi)    
  Gr. (Sâmbătă, 22 august 2020, 15:40)

  &reibkn [utilizator]

  Grindeanu la ce e cel mai performant?
  La stat degeaba pe 10 mii euro pe luna?
 • +16 (24 voturi)    
  Dupa.. (Sâmbătă, 22 august 2020, 16:03)

  ElDiablo [utilizator]

  ... alegerile pentru Parlamentul European, pesedeii, in stare de soc, vorbeau de reformarea clanului din care fac parte. Daca asta e reformare... Alegeri ca in Rusia, Belarus si Coreea de Nord. S-a trasat sarcina sa iasa Colacu si asta e tot, votul a fost doar asa, pentru a crea impresia de democratie. In rest, aceeasi mizerie, aceiasi vesnici abonati la locuri pe liste si posturi de ministru, in frunte cu sinistra Olguta, consoarta ei Manda, distrugatoarea de orase Firea, marele strateg Dancu si doi fosti prim-ministri care nici nu mai merita nominalizati.
 • +14 (20 voturi)    
  A trecut vremea .... (Sâmbătă, 22 august 2020, 16:28)

  asada [utilizator]

  ...tatucilor ,dar cititi declaratia maimutoiului ...Marcel Ciolacu cand se trezeste dimineata se uita bine in oglinda si vede cat este de inalt si cat este de mare. Adevarul este ca noi vedem altceva ...O cioara vopsita care se crede papagal !!! Depinde de romani pe ce limba va disparea ,ca vorba aceea ...orice pasare pe limba ei piere....si tare mas bucura sa auzim un croncanit !!!!
  • +3 (9 voturi)    
   Subscriu integral (Sâmbătă, 22 august 2020, 18:58)

   calinsab [utilizator] i-a raspuns lui asada

   super comentariul ... subscriu!
 • +7 (13 voturi)    
  vorbeste lumea .. (Sâmbătă, 22 august 2020, 17:07)

  nu conteaza cine zice [utilizator]

  o porcarie de mari dimensiuni ... sa vede ce ramane la alegeri din peseseu ' asta miraculos ...
 • +18 (22 voturi)    
  Din pacate... (Sâmbătă, 22 august 2020, 17:15)

  Prostu' satului [utilizator]

  ... va faceti iluzii desarte cu scapatul de PSD.
  "Lumea-i cum este si ca dansa suntem noi". Eminescu.
  PSD nu e o gasca, ca partid nu-i pot spune, aparuta din neant si care rezista in ciuda tuturor, desi toata lumea chipurile vrea sa scape de ei. Nici vorba. E cat se poate de reprezentativa pentru o parte mare din electoratul romanesc. Ca electoratul ala nu comenteaza aici, pe HN, probabil nici prin alte parti, asta nu inseamna ca nu exista. Ii ignoram pe oamenii astia, ca, deh, noi suntem dashteptzi, nu ca ei, dar ii ignoram pe riscul nostru si pe urma ne miram ca vin dezamagirile electorale, una dupa alta.

  Ca dovada concludenta, uitati-va la rezultatele sondajului de saptamana trecuta cu privire la rezultatele alegerilor pentru primaria Bucurestilor. Sondaj comandat de un ONG "de dreapta", prin urmare e greu de presupus ca e manipulat in favoarea PSD. E aici, pe HN, https://www.hotnews.ro/stiri-esential-24233592-sondaj-nicusor-dan-pole-position-cursa-pentru-primaria-capitalei-sanse-are-gabriela-firea-profilul-votantilor-celor-doi-candidati.htm
  Rezultate absolut infioratoare, aproape de necrezut - 30% dintre repondenti ar vota cu Firea si doar 35% cu Nicusor Dan. Asta dupa patru ani de nesimtire si hotii pesediste de-a lungul si de-a latul Bucurestilor. Exista un "nucleu dur" de votanti PSD pe care absolut nimic nu-i intoarce din drum. Oricat de hoti, nemernici, ticalosi ar fi pesedistii si candidatii lor, chiar daca i-ar prinde cu mana in buzunarul lor, acesti oameni tot trandafirii ii vor vota. Pesedisti pana la moarte si (in cazul Teleormanului lui Dragnea) dincolo de ea.

  Are dreptate Nicu Covaci in acel cantec cutremurator al lui - ce-am asteptat, ce-am visat... nimic nu s-a schimbat.
 • +9 (15 voturi)    
  discurs (Sâmbătă, 22 august 2020, 17:57)

  nimrod [utilizator]

  "Dragi camarazi?" L-a luat gura pe dinainte...
 • +9 (15 voturi)    
  Să ne trăiești 1000 de ani Nea Ciolacule. (Sâmbătă, 22 august 2020, 19:00)

  Rescator [utilizator]

  Baștanii și pirandele din Simileasca Buzăului și
  prietenii matale teroriștii musulmani sunt fericiți și
  pun de un mega bairam,fără măști și fără distanțare
  socială,așa cum au învățat de la Staborul PSD/PCR.
  Putem spune ales-bules boierule!
 • +9 (17 voturi)    
  Felicitări Tovarasului (Sâmbătă, 22 august 2020, 19:30)

  Observatory [utilizator]

  Și succes la Ciolan, și îți doresc cât mai curând un loc lângă idolul vostru la Pensiunea Rahova .
  Poate scrieti o carte împreuna despre hoție sub acoperire PSD ista !
  La cât mai mulți ani cu executare !
 • +3 (5 voturi)    
  mare sef (Sâmbătă, 22 august 2020, 22:54)

  nalbaroiu [utilizator]

  orice umanoid ar fi citit motiunea impotriva guvernului orban ar fi iesit presedinte al p$d., vai de noi dar si de ei, astia inca il asteapta pe iliescu reshapat, iar la prima vedere ciolacu si pare ca e (cum a zis rumascanu..se pare ca a facut o greseala..el inca nu era sigur de asta).
 • +4 (6 voturi)    
  Ciolancu minte cum respira, ca Phonta (Sâmbătă, 22 august 2020, 23:18)

  Savitar [utilizator]

  Cea mai performanta echipa avut-o Pavi, oamenii aia erau de vis, Daia cu Oaia, Legend!!!
 • +3 (5 voturi)    
  bun așa (Sâmbătă, 22 august 2020, 23:32)

  MG [utilizator]

  cea mai bună echipă cu cel mai slab președinte
 • +3 (5 voturi)    
  Sa mori de ras... (Duminică, 23 august 2020, 0:00)

  Lucky1 [utilizator]

  "Mă simt împlinit că am reușit să facem cea mai performantă echipă..."

  Ciolacu este implinit deja, tot ce si-a dorit a realizat.

  Ce anume a realizat? Au facut echipa cea mai performanta.

  Ce performante au reusit ca doar abia au fost alesi? Sa fie numiti in posturi de conducere. Si aici se termina si povestea de "succes" a psdului
 • +7 (9 voturi)    
  Dancu, cârtița prevestitoare de esec (Duminică, 23 august 2020, 0:33)

  Koczka [utilizator]

  Daca e și Dancu in conducere mie mi-e clar. Desi nu e din Hamangia, acest apologet al eșecului, e o mascota a formei fara fond, un maestru al NIMICULUI exprimat pretențios și sofisticat. În tradiția kominternista, Ciolacul se înconjoară de nultati obediente și lingușitoare. Sper sa încaseze o palmă usturătoare in finalul acestui an
 • +4 (8 voturi)    
  "Revolutie!" (Duminică, 23 august 2020, 1:14)

  tomi2381 [utilizator]

  Sunt exact aceeasi oameni de pe vremea odiosului de la Rahova: Dragnea. Astia chiar ne cred prosti.
  • 0 (0 voturi)    
   Nu pe noi... (Duminică, 23 august 2020, 10:57)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui tomi2381

   Ei ii cred prosti pe prostii lor care- voteaza si care nu vad ca ei sunt a gasca de banditi care fura si apoi dispar din peisaj lasand in urma lor esaloane tot mai modeste si tot mai vulgare de activisti inculti si mitocani.
 • +4 (8 voturi)    
  Sa fie intr-un ceas” bun. (Duminică, 23 august 2020, 6:23)

  sipu [utilizator]

  Si sa va bucurati” de el , ”cine se aseamana se aduna”...............
 • 0 (2 voturi)    
  in politica se obisnuieste ca (Duminică, 23 august 2020, 9:24)

  Dizidentul [utilizator]

  cel cazut( cu sau fara vina ,sau trecut in linia a doua) trebuie de la sine sa nu mai candideze si sa ocupe posturi inalte. Daca intr-un partid mare (PSD) care are destule resurse, se reintoarce la Olguta sau Firuta sau Tudose ca vicepresedinti nu se poate spune ca este marea revenire, se v-a constata o noua avalansa de mahalagisme care nu au loc in politica mare. Dialogul nu a fost si nu v-a fi una din calitatile acestui partid.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by