Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, cererea depusă de Eugen Teodorovici, în care fostul ministru de Finanţe solicita amânarea desfăşurării congresului extraordinar al PSD, care are loc sâmbătă, scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Teodorovici a introdus pe rolul tribunalului o ordonanţă preşedinţială prin care voia amânarea congresului PSD până la judecarea unei alte cereri depuse în instanţă, în care contesta actuala conducere interimară a partidului.

Senatorul PSD Eugen Teodorovici consideră "o surpriză" decizia Tribunalului Bucureşti de a respinge cererea sa privind amânarea desfăşurării Congresului extraordinar al Partidului Social Democrat, dar spune că o va respecta, iar "acţiunea civilă merge mai departe".

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, ca inadmisibilă cererea lui Teodorovici de a amâna lucrările Congresului extraordinar.

Reacția fostului ministru

"Cererea a fost respinsă ca inadmisibilă, ceea ce înţeleg că este o surpriză ca soluţie juridică pentru persoane cu studii în domeniu. Respectăm decizia, iar acţiunea civilă merge mai departe. Dacă ea va avea câştig de cauză, decizia Congresului de mâine şi toate celelalte decizii pot fi invalidate", a declarat, pentru Agerpres, senatorul PSD.

În opinia sa, acţiunea în instanţă nu are ca obiect o persoană, ci face referire strict la un principiu.

"Aici nu este vorba de Ciolacu sau de Teodorovici, ci de un principiu. Tot actul politic are un rol extrem de important în ceea ce priveşte consolidarea statului de drept. Altfel spus tu trebuie să respecţi statutul pe care l-ai adoptat. Mai mult, legea partidelor politice menţionează că modificările aduse statutului pot produce efecte după ce tribunalul le validează", a susținut Eugen Teodorovici.

Eugen Teodorovici a adresat Tribunalului Bucureşti o cerere în care solicita "luarea măsurii amânării lucrărilor Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat convocat pentru data de 22 august 2020, până la judecarea acţiunii civile ce se află pe rolul Tribunalului Bucureşti - secţia IV civilă, înregistrată sub nr. 21113/3/2020 din data de 20.08.2020. Apreciez că sunt întrunite cerinţele prevăzute de lege pentru promovarea acţiunii în procedura ordonanţei preşedinţiale", potrivit unui document postat de Teodorovici pe Facebook.

Într-un alt proces deschis de Teodorovici la Tribunalul Bucureşti, care încă nu a primit o dată pentru judecare, fostul ministru de Finanţe susţine că este singurul reprezentant ales legal şi statutar în congresul PSD din 29 iunie 2919.

De asemenea, Teodorovici le cere magistraţilor să constate caracterul nelegal al deciziilor emise după 29 iunie 2019 de către conducerea "ilegală" a PSD, coordonată de Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu.

Eugen Teodorovici candidează pentru conducerea PSD la congresul de sâmbătă. El nu are însă o echipă cu care să se prezinte la congres, așa cum cere regulamentrul de organizare a congresului partidului.