Un fost polițist local, Florin Florea, și-a depus candidatura la Primăria Târgu Mureș și la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș. Candidaturile au fost contestate, unul dintre motive fiind și posibila confuzie cu numele Dorin Florea, actual primar și candidat independent la CJ.

HotNews.roFoto: Hotnews

Florin Florea a declarat vineri pentru Mediafax că a vrut să candideze pentru a-și face vocea auzită.

„Mi-am depus candidatura ca independent atât pentru funcția de primar la Primăria Târgu Mureș cât și de președinte al Consiliul Județean Mureș, iar ambele au fost acceptate de birourile electorale. Candidaturile au fost contestate în instanță de Pro România și de către actualul primar Dorin Florea, care acum candidează independent la Consiliul Județean Mureș, pe motiv că nu pot candida în ambele locuri în același timp”, a spus Florin Florea, candidatul contestat.

Acesta susține că în Legea nr. 2015 a administrației locale nu este prevăzută nicio interdicție de candidatură simultană pentru ambele funcții.

Tribunalul Mureș, unde s-au judecat contestațiile, a decis că Florin Florea poate candida doar la Primăria Târgu Mureș, nu și la Consiliul Județean Mureș.

„Prin Constituție, dreptul de a candida este unul fundamental. Am cerut instanței să îmi dea posibilitatea să optez până în 24 august între cele două poziții, dar s-a luat o decizie arbitrară. Magistrații au decis că pot candida doar la Primărie pentru că aici mi-am depus întâi dosarul de candidatură. Am contestat decizia Tribunalului la Curtea de Apel Mureș”, a precizat Florin Florea.

Președintele Pro România Mureș, Călin Buzgău, a declarat la rândul său pentru MEDIAFAX că s-au contestat cele două candidaturi ale lui Florin Florea pe motiv că ar fi ilegale, acesta neavând dreptul să candideze pentru două funcții în același timp.

„Putea induce lumea în eroare cu acest nume de Florea și cred că acesta a fost și planul celor care l-au îndemnat pe domnul respectiv să candideze. Aceasta este părerea mea personală, cred că a fost ceva premeditat și ar putea să inducă în eroare alegătorii”, a spus Buzgău.

Florin Florea a lucrat la Primăria Târgu Mureș din 2005 și a fost polițist local.

Acesta a precizat că în 10 august 2018, a purtat un tricou cu mesajul „Fără penali în funcții publice” și a fost sancționat. Ulterior a fost destituit din funcție.

La Primăria Târgu Mureș, pentru funcția de primar, candidează Claudiu Maior, din partea Pro România, consilier personal al actualului edil Dorin Florea.

Dorin Florea candidează ca independent la funcția de președinte al Consiliul Județean Mureș, susținut de Pro România.