Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la finalul ședinței comune a Parlamentului că moțiunea de cenzură este „o colecție de minciuni și date falsificate”.

Orban în ParlamentFoto: Guvernul Romaniei

„Este o pseudo-moțiune. Eu asemenea colecție de minciuni, de date falsificate, o asemenea moțiune manipulatorie nu am văzut niciodată în istoria moțiunilor de cenzură din ultimii 30 de ani. Niște minciuni gogonate care sunt contrazise de orice statistică oficială”, a declarat premierul la Parlament, după citirea moțiunii de cenzură.

Orban supune că numărul angajaților este mai mare în prezent, față de cel din 1 ianuarie 2020 și a calificat drept „minciună gogonată” faptul că salariul net a scăzut în timpul guvernării PNL.

„Păi depinde cum compari, că dacă compari mere cu pere... Niciodată nu se face comparație o lună din an raportată la luna decembrie. Întotdeauna, luna decembrie este luna în care este cel mai mare salariu net, pentru că atunci se iau prime de Crăciun, se calculează sporuri și așa mai departe. Calculul se face lună la lună. Luna iunie a anului 2020 raportat la luna iunie a anului 2019. Dacă facem această comparație (...), salariul mediu net în iunie 2020 este mai mare cu 5% față de iunie 2019, când era la putere PSD în creștere economică, fără pandemie, fără criză economică, anul în care practic a fost o conjunctură economică extrem de favorabilă”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a anunțat că Guvernul va ataca demersul PSD la Curtea Constituțională.