Biroul Electoral a invalidat candidatura lui Viorel Cataramă la Primăria Capitalei, iar omul de afaceri anunță că se va adresa instanței.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Biroul Electoral al Circumscripției Electorale București a luat o decizie ilegală: a invalidat candidaturile Mișcării Patrioților Români (MPR) la Consiliul General respectiv la Primăria Capitalei. Vom ataca această hotărâre în instanță", a anunțat Cataramă, joi, pe Facebook.

El a spus, într-o intervenţie la Antena 3, că este vorba despre aproximativ 80 de semnături de susţinere a candidaturii care nu au fost considerate valabile, scrie News.ro. Cataramă a avut probleme cu semnăturile şi la alegerile prezidenţiale, când Biroul Electoral Central anunţa că ”s-a constatat că un număr semnificativ de semnături prezentate ca aparţinând unor persoane diferite prezintă elemente de similitudine evidentă de natură a influenţa îndeplinirea condiţiei legale referitoare la numărul minim de susţinători de 200.000”. La prezidenţiale, Cataramă a avut un scor de 0,53%.