Articol actualizat

Camera Deputaților a respins majorarea în etape a alocațiilor copiilor. Guvernul este nevoit să dubleze alocațiile

de L.P.     HotNews.ro
Miercuri, 19 august 2020, 17:42 Actualitate | Politic


Plenul Camerei Deputailor
Foto: Hotnews
Camera Deputaţilor a respins, marţi, în calitate de for decizional, Ordonanţa care prevede majorarea graduală a cuantumului alocaţiei pentru copii. PNL a cerut retrimiterea la comisie a proiectului, dar solicitarea a fost respinsă la vot. În cadrul dezbateriilor, parlamentarii PSD, PNL și USR s-au acuzat reciproc de populism, corupție și minciună. Camera Deputaților este forul decizional în acest caz . Odată respinsă ordonanța, Guvernul este nevoit să aplice dublarea alocațiilor.

Cu 166 de deputaţi de voturi, 63 împorivă și 29 de abțineri ordonanța care propunea majorarea în etape a alocațiilor a fost respins.

Proiectul de lege care a respins ordonanța Guvernului merge la promulgare, iar odată cu respingerea acestuia rămâne în vigoare dublarea alocațiilor.

Deputații au început miercuri dezbaterea proiectului de lege care aprobă OUG privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. PNL a cerut retrimiterea la comisie a proiectului, dar solicitarea a fost respinsă cu 78 de voturi "pentru", 127 - "împotrivă" şi 5 abţineri.

În cadrul dezbateriilor, parlamentarii PSD, PNL și USR s-au acuzat reciproc de populism, corupție și minciună

Cristian Seidler, USR: "Nu am văzut niciun studiu și nicio analiză între valoarea alocațiilor și salariul mediu în România comparativ cu alte (...)USR nu va gira jocul politicianist pe acest subiect sensibil”, a spus Seidler.

Alfred Simonis, PSD: "Domnilor de la PNL, nu negociem cu dumneavoastră drepturile copiilor, nu negociem 20, 30, 40%. V-am dat lege pentru dublarea alocațiilor și trebuie să o aplicați(...)Pentru ce aveți bani? Pentru că de 9 luni auzim că nu sunt bani pentru antreprenori, echipamente medicale, pentru pensii, pentru copii. (…) Sunt importanți copiii acestei țări sau tunurile pe care le dați de la Palatul Victoria?”
 • Tinel Gheorghe, PNL:Nu se poate să fiți atât de disperați numai pentru voturi. Credeți că dacă puteam să dublăm alocațiile nu am fi dat, credeți că dacă puteam să mărim pensiile cu 40% nu am fi dat? Disperați ați fost și disperați ați rămas și iresponsabili. Credeţi că, dacă am fi putut să dublăm alocaţiile, nu le dublam? Credeţi că dacă am fi putut să creştem punctul de pensie cu 40%, nu am fi dat? Am fi făcut toate lucrurile astea, dar nu vă interesează absolut nimic decât voturile (...) Nu am făcut parte dintr-un partid politic în care liderii politici ai partidului au fost arestaţi pentru furat. Nu partidul din care am făcut eu parte are prim-miniştri şi preşedinţi de partide la puşcărie. Eu ies la tribuna Parlamentului cu conştiinţa curată şi cu mintea luminată că nu vorbesc în numele unor lideri care au trecut pe la puşcărie", a afirmat Tinel Gheorghe.
Alfred Simonis. PSD: "Domnule Tinel Gheorghe, dumneavoastră faceţi parte din acea clasă care nu poate să ne dea nouă lecţii (...). Dumneavoastră faceţi parte dintr-un partid politic care, în timp ce fura de la ANRP bani, tăia pensii în România în 2010-2011. Chiar cred că dacă puteţi, nu o faceţi, pentru că nu aţi făcut-o niciodată, nici dumneavoastră, PDL-ul vechi, nici PNL-ul. Întotdeauna, alocaţii, salarii, pensii au fost majorate când au fost guvernări de stânga, când PSD-ul a fost la putere".
 • Cătălin Drulă USR: "Am asistat aici la un spectacol dizgrațios. Vă faceți unii pe alții proști, alții va faceți hoți. Drama acestei țări este că va aveți și unii și alții dreptate" .
Guvernul propunea majorarea graduală a cuantumului alocaţiei astfel: "majorarea cu câte 20% din diferenţa dintre cuantumul prevăzut de Legea nr. 14/2020 şi cuantumul acordat în iulie 2020, respectiv dintre 300 lei şi 156 lei pentru copiii cu vârsta între 2 şi 18 ani şi dintre 600 de lei şi 311 lei pentru copiii cu handicap cu vârsta între 2 şi 18 ani, precum şi pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani; majorarea se aplică începând cu drepturile lunii august 2020, iar pentru perioada 2021 - 2022 de două ori pe an, de la 1 ianuarie şi de la 1 iulie a fiecărui an; din 2023 se propune continuarea procesului de majorare a cuantumului alocaţiei cu rata medie a inflaţiei anuale"

Alfred Simonis, PSD: "Aş vrea ca tot cei care ne urmăresc azi să ştie că PNL a cerut retrimiterea la Comisiei. Practic alocaţiile nu vor fi dublate. Vom vota împotriva acestei solicitări, iar proiectul pentru respingerea OUG va fi votat. Grupul PSD va vota împotriva retrimiterii la Comisie a acestui proiect de lege".

Pavel Popescu, PNL:
"Tot în spiritul adevărului, în grupul PNL am decis cererea de retrimitere la Comisie a OUG tocmai pentru a nu o respinge în plen, pentru că această OUG vizează creşterea alocaţiilor pentru copii, în mod sustenabil şi responsabil. Tot de la acest pupitru am mărit am dublat alocaţiile copiilor, prin acel amendament al d-lul Dragnea. Dvs respingeţi această OUG, practic prorogaţi mărirea alocaţiilor şi în mod politicianist cereţi majorarea alocaţiilor copiilor".

Alfred Simonis, PSD
: "Aţi recunoscut că PSD a dublat anul trecut alocaţiile. Vă mulţumesc. De data aceasta Parlamentul a mai încercat să dubleze o dată alocaţiile, în ianuarie. Aţi tot încercat să tergiversaţi majorarea. Această majorare înseamnă să fie de 100%. Dvs le măriţi doar cu 20%. Deci tăiaţi cu 80% alocaţii. Avem varianta de a dubla alocaţiile, la propunerea PSD sau să respingere creşterea etapizată a alocaţiilor prin OUG".

Cătălin Drulă, USR
: "Vom susţine retrimiterea la Comisie a OUG privind alocaţiile. Al doilea proiect există un amendament prin care armele letale vor fi mai uşor obţinute de infractori. Vom vota pentru retrimiterea la Comisie a celor două proiecte de lege".

Marton Arpad, UDMR:
"Nu putem accepta o strategie de tergiversare a acestei legi votate de Parlament. Deci vom vota împotriva retrimiterii la Comisie. În ceea ce priveşte punctul 4, e corect dacă există o problemă să fie clarificată, mai ales că e vorba de armele letale, e bine să fie retrimisă la Comisie ca să se dezbată mai bine legea".

Florin Roman, PNL:
"Să nu facem din alocații un subiect de campanie. Aceste alocații au fost mărite doar de PNL. Mai întâi de Pocora, apoi Sighiartău, acum de Guvern după pandemie. Dvs cei de la PSD introduceți tema alocațiilor ca temă politică. Înțeleg jocul și dacă dvs considerați că înseamnă voturi în plus, cetățenii vă vor taxa la locale și parlamentare, nu acceptă ca alocațiile să fie abordate politic. Vă doriți o lege inaplicabilă și imperfectă".

Alfred Simonis PSD: "PNL duce minciuna la nivel de artă. Inventează situații, spun neadevăruri. Ne întreba cineva de studii. Oameni, nu e nevoie de studii să înțelegi că 150 de lei pentru un copil e puțin. Avem cele mai mici alocații din UE, ce studiu mai vreți? Guvernul amână de 9 luni de zile și tergiversează dublarea alocațiilor. Domnilor din PNL, nu negociem drepturile copiilor cu dvs. V-am dat lege, aveți obligația să le dublați".

Comisia pentru muncă din Camera Deputaților a dat un raport pentru respingerea ordonanţei de urgenţă care vizează creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii.

Senatul a adoptat săptămâna trecută proiectul de lege care prevede respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii iar Camera Deputaților este forul decizional în acest caz.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3907 vizualizari

 • -5 (9 voturi)    
  80% sau 40% Alfred Simonis (Miercuri, 19 august 2020, 18:30)

  DanielSurpateanu [utilizator]

  "Aţi recunoscut că PSD a dublat anul trecut alocaţiile. Vă mulţumesc. De data aceasta Parlamentul a mai încercat să dubleze o dată alocaţiile, în ianuarie. Aţi tot încercat să tergiversaţi majorarea. Această majorare înseamnă să fie de 100%. Dvs le măriţi doar cu 20%. Deci tăiaţi cu 80% alocaţii. Avem varianta de a dubla alocaţiile, la propunerea PSD sau să respingere creşterea etapizată a alocaţiilor prin OUG".
  Sa spunem ca acum e 100 lei. PSD presupune ca 200 lei reprezinta 100%. Dupa majorare – 120 lei. 120 lei reprezinta 60% din 200 lei. Deci o taiere de 40% din potentialul de 200 lei. De unde 80%? Alfred Simonis 2020. PSD.
  • +1 (11 voturi)    
   Sa spunem da, cand e nu (Miercuri, 19 august 2020, 20:19)

   Fides [utilizator] i-a raspuns lui DanielSurpateanu

   Confundati subiectul cu predicatul si aveti un calvul facut pe genunche. Mai cititi niste almanache, poate reusiti sa intelegeti ca dublare nu e tot una cu o crestere de 20%... dar ce sa zic, legea e optionala in Guvernul Orban, sub presedintele Klaus si nu doar pe partea de alocatii, ci si vizavi de salarii profesori ori majorare punct de pensie cu 40%. Bine ca avem bani pt. servicii si culte.
 • -2 (14 voturi)    
  Este banal (Miercuri, 19 august 2020, 18:33)

  Futurist Irefutabil [utilizator]

  Alocatiile trebuie dublate sau, in caz contrar, orice altceva e furt calificat care arata ca in Romania nu exista lege (de parca mai era nevoie, ca stim deja de la parlamentul cu 300). Odata promulgata legea, ea este executorie. Asta chiar cu riscul inflatiei. Legea e lege. Ceea ce arata statul este ca legea este optional-interpretabila.
  • +1 (9 voturi)    
   "Alocatiile trebuie dublate" este o prostie (Miercuri, 19 august 2020, 19:51)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Futurist Irefutabil

   a propagandei PSD-iste. Tot romanul trebuie sa stie daca i se mareste salariul, pensia, pensia speciala, alocatia ca i se datoreaza partidului iubit PSD. Este corect intr-o dictatura. Ca si un partid istoric apucaturile astea le mosteneste de la predecesorii lor. Maririle astea se dau in functie de interesul politic sau personal al liderilor lor fara nici un fel de calcul de impact.
   • +1 (1 vot)    
    Heeei, (Joi, 20 august 2020, 10:40)

    Futurist Irefutabil [utilizator] i-a raspuns lui ty

    Romanul A VOTAT PSD, liber si neconstrans de nimeni. In cazul unor decizii gresite fie cerute alegeri anticipate fie asumarea consecintelor. Asadar cand tot romanul saraceste din cauza inflatiei, sa se gandeasca data viitoare mai bine daca merge la vot si cu cine voteaza. Pana atunci, sa plateasca si sa stranga cureaua!
   • +1 (1 vot)    
    Este o prostie ... (Joi, 20 august 2020, 12:18)

    jidanul [utilizator] i-a raspuns lui ty

    ... sa nu maresti alocatiile si trebuie sa dispara total si sa nu se mai plateasca pensiile speciale, salariile si pensiile "nemernice si nesimtite" si legiile privilegiate sa fie abrogate, ca nu mai avem loc de speciali in Romania si Romania e in cadere libera si romanii de-abia supravietuiesc.
    • 0 (0 voturi)    
     EVIDENT (Joi, 20 august 2020, 16:29)

     Futurist Irefutabil [utilizator] i-a raspuns lui jidanul

     Si pentru aceasta trebuie insa data o lege.
 • +1 (3 voturi)    
  >>>>> (Miercuri, 19 august 2020, 21:58)

  GemstonePig [utilizator]

  Nimeni nu e obligat la nimic. sa se tripleasca fix dupa reducerea nr de parlamentari la 300 ca tot au votat 90% dintre romani
 • +1 (3 voturi)    
  Normal este: (Miercuri, 19 august 2020, 22:46)

  Observatory [utilizator]

  dacă ești serios și nu amesteci economia țării cu politicul( partide )
  Atunci când legea a fost aprobată oficial , nu era virus, nu exista aceasta mima chinezeasca , deci legea a fost legală.
  Situația economică s-a schimbat dramatic și bugetul se dezumfla văzând cu ochii.
  Când acționezi , trebuie sa mai și gândim , sau așa , doar ca era o lege, trebuie respectata .
  Normal ar fi , Orbán sa cedeze urgent , pasează din mers guvernul la PSD și gata, ne-am umplut de lei...
  Sa vedem și noi, miracolul socialist care fabrica monede zi și noapte , și vom fi f multumiți ....
  Chiar și mai normal este PSD sa fie exact ca la Putin și Ceashka, aleșii poporului pe viața !
  Vedeți ce ușor se v-a rezolva , cu pensiile, copii, profesorii șamd !
  PSD este cel mai al draqului partid din lume !
  Bravooooooo !
 • 0 (0 voturi)    
  Cinstit , social.. (Joi, 20 august 2020, 4:40)

  Observatory [utilizator]

  pensiile romanilor ( cele normale) sunt exagerat de mici comparând cu frății noștri din UE !
  Sunt i bătaie de joc, încă odată, nu ma refer la cele “ speciale” care sunt făcute și aprobate de cei interesați , ei au votat și aprobat și normal numai ei beneficiază ...
  Greu sa schimbi ceva cu pensiile astea speciale pentru ca nu Votează poporul, Votează cei care beneficiază : Atât !
  Dacă te iau ăștia “ deștepți “ cu shapka proletara” , o sa fie un proces de f lunga durata, a la Iliescu dosar!), poate in secolul viitor...
  Parlamentul asta , nu semprucepe la condus țara , nu știu , dar sunt foarte bine pregătiți la smekerii și furat, meseriașii nu gluma ...
 • 0 (0 voturi)    
  SITUATIA (Joi, 20 august 2020, 12:10)

  jidanul [utilizator]

  Copii Romaniei merita dublarea alocatiilor si daca din ianuarie, se aplica legea salarizarii si salariile cresteau cu 25%, alocatiile se dublau si punctul de pensie crestea cu 20% urmate de alte 20% in septembrie, situatia financiara a unei mari parti a romanilor era cu mult mai buna, puterea de cumparare era mai mare si romanii faceau fata cu mult mai bine crizei pandemiei d.p.d.v. economic si financiar, mai ales ca acest guvern s-a imprumutat masiv si banii nu se vad in buzunarele romanilor si nici in economia Romaniei. Acest guvern a spus numai bla-bla-uri cu "o sa", "vom", "va fi" si vorbele au zburat si faptele nu exista. Acest guvern a fost obsedat de alegeriile anticipate, orbit de obtinerea puterii si a luptei pentru ciolan, incalcand numeroase legi si mintindu-i pe romani. Industrii intregi (agricola, alimentara, horeca etc) din Romania sunt in aer, sunt disperate pentru ca numarul clientiilor a scazut foarte mult, incasariile au scazut si ele, puterea de cumparare scade si ea iar inflatia creste, somajul creste, forta de munca nu beneficiaza de reconversie, numarul angajatiilor cu calificare scade si exportam forta de munca in mod aberant, cand in Romania este de lucru pentru, cel putin 100 de ani.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by