Liderii PSD au decis, miercuri în ședința Comitetului Executiv să valideze candidatura lui Eugen Teodorovici la șefia partidului. Teodorovici se află în conflict direct cu actuala conducere a PSD după ce a depus la tribunal o cerere prin care solicită să fie recunoscut oficial drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților.

Eugen TeodoroviciFoto: Hotnews

Surse din interiorul PSD au declarat pentru HotNews.ro că în ședința CEX s-a supus la vot candidatura lui Eugen Teodorovici la șefia partidului. "Deși nu respectă regulile s-a votat ca Teodorovici să poată candida. Au fost o majoritate de voturi în favoarea lui și s-a decis să se găsească o soluție ca participarea lui la congres să fie statutară", au explicat sursele citate.

Senatorul PSD vrea să candideze pentru funcția de președinte al partidului la congresul din 22 august.

În urmă cu o săptămână comisia de validare a candidaturilor pentru Congresul PSD a analizat candidatura acestuia și a transmis Comitetului Executiv că dosarul lui Eugen Teodorovici nu este complet. Conform Regulamentului de organizare al Congresului, comisia de validare a stabilit că dosarul senatorului Eugen Teodorovici nu este complet. Teodorovici nu a prezentat un program politic și a nominalizat o echipa cu care să candideze în cadrul Congresului Extraordinar.

Comisia de validare a candidaturilor a transmis un raport în acest sens Comitetului Executiv care a analizat problema și a decis că Teodorovici poate candida la congresul din 22 august.

Teodorovici a publicat pe Facebook miercuri, înaintea ședinței CEX, cererea depusă la Tribunalul București prin care solicită să fie recunoscut oficial drept singurul membru al conducerii executive a social-democraților.