Social-democraţii se reunesc, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, pe agendă fiind, cel mai probabil, detalii legate de organizarea congresului extraordinar de sâmbătă, precum şi de alegerile locale din luna septembrie, potrivit Agerpres. Deocamdată, vor candida la preşedinţia PSD actualul lider interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici. Marcel Ciolacu a anunţat că se va prezenta cu o echipă şi un proiect propriu pentru România. Eugen Teodorovici este singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi luni.

Marcel CiolacuFoto: Hotnews

"Din câte ştiu eu, domnul Teodorovici candidează şi la congres, înseamnă că e membru PSD. (...) Nu a semnat (moţiunea - n.r.). Este singurul parlamentar al Partidului Social Democrat care nu a semnat moţiunea de cenzură", a declarat luni Ciolacu.

Social-democraţii ar mai putea discuta şi despre contextul politic creat de depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Liderul PSD a precizat că PSD se va prezenta la Cotroceni cu o propunere de premier, dacă moţiunea va trece de Parlament: "Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru al PSD în acest moment".