Candidaturile USR-PLUS pentru Primăria și Consiliul Local din Voluntari, fieful primarului Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea, au fost respinse de Biroul Electoral de Circumscripție, care a decis că scrisul persoanei care a semnat declarația din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie același cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor, anunță Vlad Voiculescu.

Florentin PandeleFoto: Facebook/ Florentin Pandele
  • "În Voluntari, fieful lui Pandele, ne opresc abuziv candidaturile. Avem în echipa USR PLUS Voluntari urbaniști, economiști, ingineri software, experți contabili, profesioniști în domeniile lor de care celor din actuala administrație le este foarte frică, pentru că știu că odată intrați în consiliul local vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de zeci de ani.
  • Chiar în ziua publicării scandalului fabricii de semnături de la Sectorul 5, Biroul Electoral de Circumscripție din orașul Voluntari, Ilfov a votat opinia aberantă că scrisul persoanei care a semnat declarația din subsolul paginii cu semnături trebuie să fie același cu cel din fiecare casetă din lista respectivă în care au fost completate datele personale ale semnatarilor.
  • Semnăturile noastre au fost strânse „pe bune”, în stradă, de voluntari care au vorbit cu fiecare om în parte. Sunt semnături a căror autenticitate este confirmată prin datele personale pe care fiecare voluntar și le-a trecut în declarația de la sfârșitul fiecărei liste. Unii oameni au vrut să își scrie datele cu mâna lor, altora ne-a fost mai ușor să îi lase pe voluntarii noștri să le completeze și ei doar au semnat. În nicio altă localitate nu s-a pus această problemă și semnăturile de susținere ,strânse în aceleași condiții, au fost validate fără probleme", a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, pe acest considerent a fost invalidată o parte considerabilă din listele de susținători depuse, astfel încât să rămână un număr de semnături mai mic decât cel minim necesar pentru a permite depunerea candidaturilor de către Alianța USR-PLUS. De asemenea, echipei nu i s-a permis depunerea luni, în completare, a semnăturilor pe suport informatic colectate de către alianță.

  • "Astăzi ne-am prezentat cu un executor judecătoresc pentru a depune semnăturile pe suport informatic, însă cererea nici nu a fost primită spre înregistrare, refuz consemnat de către executor. Semnăturile electronice au fost acceptate doar după ce am amenințat că vom solicita intervenția Poliției și după ce colegii noștri au stat 3 ore în fața primăriei.
  • Afișarea hotărârii a fost amânată cât de mult posibil pentru a nu mai avea timp de depunere a altor acte, azi fiind ultima zi din calendarul electoral de depuneri", mai afirmă reprezentantul PLUS.

El spune că alianța USR-PLUS Ilfov va contesta hotărârea întrucât reprezintă o încălcare a dispozițiilor legale, un abuz evident care are ca singur scop împiedicarea candidaților alianței să candideze la alegerile locale în Voluntari. De asemenea, e luată în calcul posibilitatea formulării de plângeri penale împotriva persoanelor ce au săvârșit și alte abuzuri și încălcări a legislației, cum ar fi împiedicarea accesului reprezentantului nostru sau exprimarea opiniei și influențarea votului de către persoane ce nu aveau acest drept.

  • "Semnăturile pe care le-am depus sunt strânse în stradă, direct de la cetățenii orașului Voluntari. Am încredere totală în justiția din Romania și ne vom folosi de toate pârghiile legale pentru a contesta această <> abuzivă a unor membri din Biroul Electoral de Circumscripție”, afirmă Bogdan Rolea, candidatul USR PLUS la Primăria Voluntari.

Oana Cambera, avocat și candidat USR-PLUS pentru Consiliul Județean Ilfov, spune că "acțiunile săvârșite de anumiți membri ai Biroului Electoral de Circumscripție nr. 8 Voluntari, conectați prin diferite legături cu actualul primar, reprezintă grave abuzuri și încercări de intimidare a candidaților noștri".

  • "Este singura circumscripție electorală din Ilfov unde reprezentantului Alianței în Biroului Electoral nu i-a fost permis accesul ori i-au fost îngrădite în mod repetat drepturile de a participa la procedura prevăzută de legea electorală. Dezbaterile și invocarea articolelor de lege sunt egale cu zero în cadrul acestui birou electoral, unde mai nimeni nu vrea să asculte <> și unde trebuie să ne luptăm până și pentru a obține un număr de înregistrare.
  • Utilizarea intimidării, singurul mecanism pe care acești oameni îl cunosc, disperați să își mențină rețeaua de relații, nu va împiedica însă Alianța USR PLUS să continue eforturile de aplicare corectă a dispozițiilor legale în Voluntari”, adaugă Cambera.