USR anunță că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva moțiunii de cenzură împotriva Cabinetului Orban, spunând că "lipsa de responsabilitate a PSD devine astăzi criminală".

HotNews.roFoto: Hotnews

USR a reacționat printr-un comunicat de presă după ce PSD a anunțat depunerea moțiunii de cenzură.

"În plină criză de sănătate publică, PSD vrea să lase România fără Guvern. Astăzi, PSD a depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului, în vreme ce România a ajuns la peste 70.000 de cazuri de COVID-19 și peste 3000 de persoane decedate din cauza virusului de la declanșarea pandemiei. Lipsa de responsabilitate a PSD devine astăzi criminală", afirmă reprezentanții USR.

Ei spun că parlamentarii formațiunii vor vota împotriva moțiunii de cenzură, arătând că România trece prin cea mai gravă criză din ultimele decenii, iar ultimul lucru de care avem nevoie acum este o criză politică.

"Cum ar putea fi sănătos pentru țară să dai jos guvernul în plină pandemie?! Și care e logica să dai jos guvernul acum, când mai sunt doar 3 luni până la alegeri?! PSD nu a învățat nimic din dezastrul lăsat în urmă de cele 3 guverne ale lui Dragnea. România nu se va face bine până când nu vom scoate definitiv hoția din politica românească", adaugă reprezentanții USR.

PSD a depus luni moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban, "cel mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani", a anunțat liderul social-democrat Marcel Ciolacu. Pentru a trece moțiunea sunt necesare 233 de voturi, iar Ciolacu susține că PSD va negocia cu "toate forțele responsabile" și că "e cazul ca USR să ne demonstreze dacă e la putere sau în opoziţie".