Cristian Băcanu, candidatul PNL susţinut de USR-PLUS la Primăria Sectorului 5, şi-a depus luni candidatura, iar declaraţiile de presă susţinute de el și de Violeta Alexandru au fost întrerupte de huiduieli. Ministrul Violeta Alexandru, lider al PNL București, a susținut că "PSD și-a trimis agitatori" care să îi împiedice să vorbească.

HotNews.roFoto: Hotnews

La eveniment au mai participat Nicuşor Dan, preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui și preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu.

"Transmit domnului Florea (n.r. - primarul PSD Daniel Florea) un mesaj: nu ne vom lăsa intimidaţi de oamenii pe care îi plăteşte şi îi trimite aici să ne fluiere, să ţipe. Vom face ceea ce este necesar pentru cetăţenii Sectorului 5, vom încuraja investiţiile private şi vom investi din banii publici, corect, în Sectorul 5. Vom face tot ce este necesar pentru ca oamenii să nu se mai simtă captivi", a spus Cristian Băcanu, ale cărui declarații au fost întrerupte de mai multe persoane care au huiduit.

Violeta Alexandru, huiduită și ea, a susținut că ceea ce se întâmplă arată că PSD este disperat.

"Eu nu am o problemă cu democraţia, cu dreptul de exprimare. Ceea ce se întâmplă însă ne arată că PSD este disperat. Mulţumesc tuturor oamenilor care îşi văd de treabă în acest oraş şi care vor să nu ne mai fie frică că trăim aici, că nu mai trăim cu senzaţia că PSD foloseşte instituţiile şi grupuri de agitatori ca să îţi închidă gura. Toţi oamenii care îşi văd de treabă în acest oraş trebuie să ştie că vom lupta exact cu acest mod de a face politică şi administraţia în Bucureşti”, a spus Violeta Alexandru.

Ea a mai spus că "PSD și-a trimis agitatori" care să îi împiedice să vorbească.

"PSD şi-a trimis un grup de agitatori care să ne împiedice să vorbim. O spun direct locuitorilor Sectorului 5: PSD nu ne va împiedica să vorbim. Agitatorii pe care îi trimite, intimidarea pe care o face nu ne vor împiedica să vorbim exact despre ceea ce vedem cu toţii că se întâmplă în Sectorul 5: fals în documente, cheltuire de bani publici pentru grupuri de interese, folosirea instituţiilor publice pentru scopuri politice. Sectorul 5 este un sector captiv în mâinile PSD”, a adăugat Alexandru.