Marian Vanghelie, primar al sectorului 5 timp de 16 ani, și-a depus luni candidatura pentru un nou mandat. El a susținut că a terminat circa 600 de blocuri, a făcut 700 de străzi, a "terminat tot învăţământul" şi a reabilitat parcurile.

Marian Vanghelie (foto arhiva)Foto: Hotnews

"Putem să aducem sectorul 5 după ce am făcut o serie de lucruri şi am terminat aproape 600 de blocuri, am terminat 700 de străzi, am făcut tot învăţământul şi parcurile arătau într-un alt fel. După ce am făcut aceste lucruri, astăzi, cu experienţa mea de peste 15 ani, vă spun că am o imagine exactă vis-a-vis de Sectorul 5, ceea ce trebuie de făcut. Putem să punem în aplicare – să terminăm blocurile, să avem grijă de copii, de educaţia lor. După cum ştiţi, am fost ataşat de sistemul de învăţământ şi am o viziune privind ceea ce trebuie făcut din prima zi în sectorul de învăţământ”, a declarat Marian Vanghelie, citat de News.ro.

El a adăugat că pandemia a arătat că Guvernul nu ştie să gestioneze situaţia şi chiar dacă sunt multe îmbolnăviri de COVID-19, "lucrurile sunt umflate”, referindu-se la cifre.

"O pandemie care a arătat că ne îmbolnăvim, dar avem un Guvern care nu poate să explice ceea ce trebuie să facă românii şi din acest motiv cred că ne confruntăm cu multe cazuri. Evident lucrurile sunt umflate, dar românii trebuie să înţeleagă că boala există. România trebuie condusă, unită, reunită şi condusă de politicieni serioşi, cu experienţă şi să nu mai trimitem politicienii de 60 de ani acasă, pentru că avem nevoie de oameni în Parlament care să aibă viziune despre ceea ce trebuie să fie această ţară”, a mai susținut Vanghelie.

Marian Vanghelie a fost primarul Sectorului 5 între anii 2000 şi 2016.

Vanghelie a fost trimis în judecată pe 7 iulie 2015, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale, acuzat de şapte infracţiuni de complicitate la luare de mită şi şapte infracţiuni de spălare de bani; Sorin Ştefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, şi omul de afaceri Marin Dumitru. Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al sectorului 5 din Bucureşti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae şi parţial de Laura Ciocan, a solicitat şi primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).