​​Premierul Ludovic Orban susține că moțiunea de cenzură anunțată de PSD este un „act iresponsabil”, singura rațiune fiind preluarea puterii pentru a organiza alegerile, „a fura la vot și a folosi instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral”.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Să depui o moțiune de cenzură acum, cu trei luni înainte de parlamentare, când românii vor fi cei care vor decide cine va conduce România este un act iresponsabil și împotriva intereselor României”, a spus luni Ludovic Orban.

El a susținut că guvernul pe care îl conduce pregătește dosarele pentru a putea accesa banii UE începând de anul viitor, precum și gestionarea începerii școlilor. Premierul a adăugat chiar că, de când are legislatie, s-a oprit răspândirea coronavirusului, ba chiar numărul cazurilor a scăzut în ultimele patru zile.

„E o aventură politicianistă care nu are în spate niciun fel de obiectiv pentru România, care riscă să arunce în aer România într-un moment extrem de dificil, în care este absolut necesar un guvern cu depline puteri. Scopul e să pună mâna pe putere să organizeze ei alegerile locale și parlamentare. Asta e în capul lor, să fure la vot și să folosească toate instituțiile statului pentru a-și maximiza scorul electoral”, a spus Orban.

Premierul a acuzat pesediștii că „și-au pierdut complet busola”, ajungând să depună moțiune în vacanța parlamentară.

„Momentul depunerii moțiunii e absurd, în vacanța parlamentară. Și-au pierdut complet busola, nu mai stiu să citească constituția. Este de gâgă. Toate procedurile trebuie să se deruleze în sesiunea parlamentară care începe în septembrie”, a mai spus Orban, neexcluzând o sesizare a CCR în acest sens.